Το δάσος δεν είναι ένας απλός αστικός περίπατος…

Μέγας φόβος ξεσηκώθηκε στην Ημαθία για την αρκούδα που εμφανίστηκε στο Βέρμιο και κατεβαίνει στα πεδινά, για να βρει τροφή, πριν πέσει σε χειμερία νάρκη, όταν φυσικά το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, αφού η κλιματική αλλαγή έχει επιφέρει τεράστια πλήγματα στο βιορυθμό τους.

Αντίστοιχα παρατηρείται υπερμεγέθης αύξηση αγριογούρουνων, που βλέπουμε να έρχονται στις αυλές των σπιτιών σε πολλά μέρη της επαρχίας ανά την Ελλάδα! Η λύση φυσικά δεν είναι η μαζική εξόντωσή τους δια πυροβόλων όπλων, αλλά η επαναφορά του οικοσυστήματος στο Βέρμιο, τα Πιέρια και σε όλα τα βουνά της χώρας.

Όταν ένα είδος, όπως το αγριογούρουνο, δεν έχει φυσικούς θηρευτές, όπως οι λύκοι, αλλά και οι αρκούδες, είναι φυσικό ότι θα πολλαπλασιαστεί υπέρμετρα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και στον Καναδά με τους ταράνδους, αλλά με την επαναφορά των λύκων στο βιότοπό τους, επανήλθε η χαμένη ισορροπία. Οι βιότοποι λοιπόν άγριων ζώων πρέπει να επανέλθουν στην παρελθοντική τους κατάσταση. Και φυσικά οι άνθρωποι να τους συμπεριφέρονται με προσοχή.

Φυσικά όλα αυτά θα καταστούν ανέφικτα, αν συνεχιστεί η κλιματική αλλαγή και η πατρίδα μας, όπως και ολόκληρος ο πλανήτης, δεν αποφασίσει να χρησιμοποιεί ορυκτά καύσιμα!

 

 

www.imerisia-ver.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο