Το τεράστιο αποτύπωμα του ανθρώπου στη φύση…

Τις επιπτώσεις των ενεργειών του ανθρώπου θέλει να θίξει με το έργο του ο Έλληνας καλλιτέχνης The Krank για τη φετινή Μπιενάλε των Παξών. Ο καλλιτέχνης με καμβά τη γη δημιούργησε ένα γιγάντιο αποτύπωμα ποδιού που καλύπτει μια έκταση χιλίων τετραγωνικών μέτρων κοντά στην παραλία στο Μογγονήσι.

Το «οικολογικό αποτύπωμα» FOOTPRINT κοσμεί πλέον το νησί των Παξών, δέιχνοντας πως η ανθρωπότητα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στη φύση.

Όπως γράφει στο Instagram το δούλευε για 15 μέρες: «Η τέχνη μου ρίχνει φως στην άμεση ανάγκη για μια ισορροπία μεταξύ της οικονομικής ανάπτυξης, της κοινωνικής ευημερίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού και η παγκόσμια ενεργειακή κρίση συνεχίζουν να ρίχνουν τη σκιά τους πάνω από τις συζητήσεις για την παγκόσμια βιώσιμη ανάπτυξη», σημειώνει ο The Krank.

Η Paxos Biennale διαρκεί φέτος από τις 7 Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου, παρέχοντας την ευκαιρία στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Παξών να δουν δωρεάν έργα σύγχρονης τέχνης (γλυπτά, φωτογραφίες, τοιχογραφίες, installations και performances). Ξεκίνησε το 2018 και στόχος της είναι να αναδείξει το έργο νέων καλλιτεχνών, έχοντας ως βάση τους το όμορφο νησί του Ιονίου.

 
 
Πηγή: skai.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο