ΥΛΙΚΑ
• 4 – 5 τρυγόνια
• 1 κιλό ντομάτες ώριμες
• 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
• 1 πιπεριά
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 3 κρεμμύδια
• 1 ποτήρι του κρασιού κρασί αρετσίνωτο
• αλάτι, πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μαδάμε τα πούπουλα από τα τρυγόνια, καθαρίζουμε τις κοιλιές τους, κρατάμε μόνο τα συκωτάκια τους και πετάμε τα υπόλοιπα εντόσθια.
Κατόπιν τα καψαλίζουμε γιά να φύγουν οιτρίχες τους, τα πλένουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Καίμε το λάδι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα τσιγαρίζουμε.
Ρίχνουμε στη συνέχεια τα πουλιά και αφού τα ροδίσουμε και αυτά, τα σβήνουμε με το κρασί.
Περνάμε από το μύλο των χορταρικών τις ντομάτες και τις προσθέτουμε. Προσθέτουμε επίσης το σκόρδο και την πιπεριά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν.
Κατά διαστήματα, προσθέτουμε λίγο νερό γιά να μείνουν με αρκετή σαλτσούλα.
ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή άσπρο ρύζι και σαλάτα.