Υλικά:
4 τρυγόνια και 4 ορτύκια,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
βασιλικό, λίγο κάρυ,
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο,
ένα κουτάκι ψιλοκομμένα ντοματάκια,
4 φλιτζάνια του καφέ ρύζι,
αλάτι, πιπέρι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπελτέ,
μισό κουταλάκι ζάχαρη,
μισή κούπα λάδι,
2 κουταλιές βούτυρο.
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πουλιά και αφήνουμε να στεγνώσουν σε ένα σουρωτήρι. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι. Βάζουμε τα πουλιά στη χύτρα, μαζί με τα καρυκεύματα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και το μπελτέ και αλατοπιπερώνουμε.
Κλείνουμε τη χύτρα και την αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το πιλάφι και το τσιγαρίζουμε με βούτυρο. Σερβίρουμε τα πουλιά στην πιατέλα και περιχύνουμε τη σάλτσα στο πιλάφι.