Παίρνετε τσίχλες ολόκληρες, τις μαδάτε, καψαλίζετε, καθαρίζετε από τα εντόσθια και τις πλένετε με καθαρό νερό να φύγουν οι ακαθαρσίες και τα αίματα.
Κόβετε την άκρη του ράμφους και τα πόδια μέχρι την κλείδωση.
Τις αλατίζετε εξωτερικά με αρκετό αλάτι, χαράζετε το στήθος σε δύο μεριές, βάζετε αλάτι και ρίγανη ανάμικτο στο στήθος και απ’ έξω.
Μέσα στη σχισμή του στήθους χώνετε το κεφάλι και τις τοποθετείτε σε πιάτο σε σειρά να στραγγίσουν όλα τους τα υγρά. Μένουν εκτός ψυγείου 2-3 ώρες.
Τηγανίζετε τις τσίχλες, τις αφήνετε σε πιατέλα να στραγγίσουν και να κρυώσουν τελείως, τις βάζετε σε βάζα ολόκληρες, απογεμίζετε με καθαρό λάδι και σφραγίζετε τα βάζα.
Προσοχή, να είναι κρύες όταν προσθέσετε το λάδι, γιατί αλλιώς τσαγγίζει.