Τσίχλες σε άλμη με σαφρανάτο ριζότο


Άλμη:

15 τεμ τσίχλες

15 γρ αλάτι μπλε Περσίας

2 τεμάχια κλωνάρια φρέσκο Θυμάρι

Λίγους κόκκους πρασίνου πιπεριού

2 φύλλα Δάφνη

1500 γρ νερό

Ξύσμα από 2 μοσχολέμονα

Βάζουμε τις τσίχλες στην άλμη για 4 ώρες Στραγγίζω και σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.

 

Υλικά:

30 γρ ελαιόλαδο

60 γρ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

250 γρ ρύζι arborio

65 γρ λευκό κρασί

900 γρ ζωμό κότας

1 γρ κρόκο Κοζάνης

90 γρ παρμεζάνα τριμμένη

45 γρ Βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο μέχρι να ζεσταθεί προσθέτω το κρεμμύδι τις τσίχλες και σοτάρω, προσθέτω το ρύζι και το κρόκο Κοζάνης ,σβήνω με το κρασί και περιμένω μέχρι να εξατμιστεί.

Προσθέτω λίγο – λίγο τον ζωμό και ανακατεύω. Αποσύρω και ρίχνω το βούτυρο και την παρμεζάνα.

Σερβίρω όσο είναι ζεστό και σπάω φρέσκο πιπέρι.

Καλή επιτυχία και πάντα ζεστές κάννες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top