(video) Οι Βρετανοί διαφημίζουν την ποδηλασία στη Μάνη

Ένα βίντεο με τις ομορφιές της Μάνης παρουσιάζει η ITM TV, ακολουθώντας μια απίστευτης ομορφιάς ποδηλατική διαδρομή στη Μεσσηνιακή Μάνη. Συγκεκριμένα, βίντεο drone ακολουθεί βρετανό ποδηλάτη που διασχίζει τον παραθαλάσσιο ποδηλατόδρομο που ενώνει Στούπα-Άγιο Νικόλαο, με τον ίδιο να συνεχίζει και μέχρι τη γραφική και ήσυχη Τραχήλα. Οι Βρετανοί ποδηλάτες, λάτρεις της Μεσσηνιακής Μάνης, δεν περιορίζονται μόνο στα παραθαλάσσια και τουριστικά μέρη του Δήμου Δυτικής Μάνης αλλά εξερευνούν, πάντα με ποδήλατο, και τα ορεινά και εξίσου όμορφα χωριά της περιοχής.

ΤΗΕ BIG LOOP: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΥΚΛΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΗΚΟΥΣ 52 ΧΛΜ

Μάλιστα, χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη αγωνιστική ποδηλατική διαδρομή την κυκλική διαδρομή, που χαρακτηριστικά ονομάζουν “the big loop”, που περιλαμβάνει ποδηλασία ξεκινώντας από Στούπα και διασχίζει Πλάτσα-Μηλιά- Καρυοβούνι-Σαϊδόνα- Εξωχώρι-Προάστιο- για να καταλήξει και πάλι στη Στούπα, μια απαράμιλλης ομορφιάς διαδρομή μήκους 52 χιλιομέτρων, που άνετα θα μπορούσε να φιλοξενήσει Διεθνείς Ποδηλατικούς Αγώνες, ανάλογους με αυτούς που γίνονται σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Νότια Γαλλία ή στην Ιταλία.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αυτή η προβολή και παρουσίαση, που έρχεται από τους ίδιους τους Βρετανούς, λάτρεις τις περιοχής της Μάνης, έρχεται να αποκαλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει στο Δήμο Δυτικής Μάνης, στο κομμάτι της τουριστικής προβολής, καθώς απουσιάζει η τουριστική στρατηγική και ο σχεδιασμός για προσέλκυση επισκεπτών εναλλακτικού τουρισμού.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η περιοχή της Μάνης ποτέ δεν επεδίωξε ούτε και επιθυμεί τον μαζικό τουρισμό και αυτό την έσωσε ουσιαστικά από την άναρχη κατάσταση που παρουσιάζουν άλλες περιοχές της χώρας μας. Ωστόσο, απαιτούνται προσπάθειες εκ μέρους του Δήμου, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες υποδομές, και η ανάλογη προβολή προσέλκυσης επισκεπτών εναλλακτικού τουρισμού.

Με το τεράστιο δίκτυο μονοπατιών που διαθέτει, καθώς όλα τα χωριά ενώνονται μεταξύ τους με μονοπάτια που κάποτε αποτελούσαν και τη  μοναδική δίοδο από το ένα χωριό στο άλλο, με την άγρια ομορφιά του τοπίου της, με τις ποδηλατικές διαδρομές που μπορούν να υιοθετηθούν, καθώς ήδη οι υποδομές υπάρχουν, όπως ο παραθαλάσσιος ποδηλατόδρομος Στούπας-Αγίου Νικολάου.

Εκτός από το Taygetos Challenge, τον διεθνή αγώνα που γίνεται την τελευταία δεκαετία στην περιοχή, από ιδιώτες διοργανωτές, απουσιάζουν ανάλογες αθλητικές εκδηλώσεις, πάντα στα πλαίσια του εναλλακτικού τουρισμού. Απουσιάζουν αθλητικά γεγονότα διεθνούς εμβέλειας, όπως για παράδειγμα γίνεται κάθε χρόνο στις Σπέτσες. Η Μεσσηνική Μάνη έχει τις προδιαγραφές και για διεθνείς αθλητικές και για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΧΑΡΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η ανάπτυξή της τα τελευταία  15 χρόνια και η εξωστρέφεια που έχει αποκτήσει η περιοχή οφείλεται στο φιλότιμο και τις προσπάθειες των επιχειρηματιών εστίασης και τουρισμού που επενδύουν στην περιοχή, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους χιλιάδες επισκέπτες, ανάγοντας την περιοχή στους top προορισμούς στην Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα ο βρετανικός Τύπος ( The Guardian) χαρακτήρισε τη Μάνη ως “upmarket resort“, διαφημίζοντας στη Βρετανία τις ομορφιές της περιοχής, τις ξενοδοχειακές υποδομές, την εστίαση που έχει αναβαθμιστεί και δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες δεκαετίες. Η προβολή της Μάνης επαφίεται στους ίδιους τους επισκέπτες της, που γίνονται φανατικοί με την περιοχή και την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Εξ ου και το βίντεο-drone που προβλήθηκε από το ITM TV στο διαδίκτυο. Όλη αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να ενισχύσει ο Δήμος Δυτικής Μάνης, βελτιώνοντας τις υποδομές, ώστε να ανταποκρίνονται και στον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής και στο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο που τη διέπει, αλλά και στις σύγχρονες ανάγκες κατοίκων και επισκεπτών. Δρόμοι, πεζοδρόμια, οδοφωτισμός led, παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων και ανακύκλωσης, σύγχρονες υποδομές σεβόμενοι τον παραδοσιακό χαρακτήρα τις περιοχής.

 

Μαίρη Περδικέα

www.messinialive.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top