Πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων με έγγραφό της που έστειλε στον Τύπο, διαμαρτύρεται γιατί όπως υπογραμίζει εν μέσω οικονομικής κρίσης 1.500 αγροφύλακες συνεχίζουν να πλρώνονται χωρίς να δουλεύουν.

Συγκεκριμένα το σχετικό Δελτίο Τύπου αναφέρει: “Στις 4 Μαρτίου 2010 η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωναν σε συνέντευξη τύπου: «….η μετάταξη του προσωπικού της Αγροφυλακής στα δασαρχεία, ώστε να ενισχυθεί η φύλαξη των δασών…» Την είδηση την δημοσίευσε όλος ο έντυπος τύπος και έγινε δεκτός μετά πολλών επαίνων.
Η σπουδή που επέδειξε η Κυβέρνηση προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά για την κατάργηση ενός «Σώματος» με αμφίβολο σκοπό και αρμοδιότητες και την παράλληλη μετακίνηση του προσωπικού της στα Δασαρχεία, μας έκανε να αναθαρρήσουμε. Όταν μάλιστα πρόκειται για ειλημμένη πολιτική απόφαση και τη στιγμή που η Δασική Υπηρεσία και η Δασοφυλακή βρίσκονται στα πρόθυρα της διάλυσης θεωρήσαμε ότι υπάρχει ελπίδα.
Έξι μήνες μετά από αυτή την ανακοίνωση συνεχίζουμε να ακούμε για καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά στη πράξη τίποτα. Σε αυτό το διάστημα οι 1.500 περίπου αγροφύλακες συνεχίζουν να «εργάζονται» και να πληρώνονται. Είναι δυνατόν 1.500 εργαζόμενοι που τους έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα μεταταχθούν σε άλλη Υπηρεσία να παραμένουν στις θέσεις τους, να παριστάνουν ότι εργάζονται και ταυτόχρονα να τους πληρώνουμε; Σε αυτούς τους έξι μήνες το Ελληνικό Δημόσιο και οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν κυριολεκτικά πετάξει περίπου 9.000.000€. Τόσο περίπου πληρώσαμε 1. 500 αγροφύλακες για έξι μήνες για να κάθονται.
Και δυστυχώς (μια και διανύουμε περίοδο σκανδαλολογίας) κανένα Μέσο Επικοινωνίας δεν ασχολήθηκε με αυτό το θέμα γιατί τα δάση δεν πουλάνε . Ε αν δεν είναι αυτό σκάνδαλο τότε ποιο είναι;
Η υπομονή μας αλλά και των πολιτών πλέον εξαντλήθηκε. Οι Δασικοί υπάλληλοι βρισκόμαστε σε απόγνωση. Δεν είναι δυνατόν 700 Δασοφύλακες σε όλη την Ελλάδα να φυλάξουν το Δασικό Κεφάλαιο της Χώρας. Εκτός και αν νομίζουν ότι τα ελληνικά δάση θα τα φυλάξουν οι ανύπαρκτοι Αγροφύλακες!!!!
Άντε και σ΄ανώτερα. Λίγο ακόμα προσπάθεια και θα διαλυθεί ολοκληρωτικά η Δασική Υπηρεσία. Μια μικρή ώθηση, ένα σκούντημα και στο γκρεμό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά επιτέλους να ολοκληρωθεί και μια πολιτική προσπάθεια με επιτυχία σ΄ αυτόν τον τόπο ρε παιδιά.”

το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο