Στην αποκριάτικη Πάτρα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ: Η τρίτη πόλη της Ελλάδας σύνδεσε την ύπαρξή της με τη Δύση. Γνώρισε μεγάλη ακμή χάρη στο εμπόριο της σταφίδας στον 19ο αιώνα, κάτι που αποτυπώθηκε στα αγγλικά αρχοντικά, μερικά από τα οποία σώζονται και σήμερα στην περιοχή Ροίτικα. Χαρακτηριστικό της Πάτρας είναι η πρωτοποριακή για την εποχή ρυμοτομία της, σε ορθογώνια χάραξη, έργο του Σταμάτη Βούλγαρη, το 1829.

Της Ήρας Σινιγάλια


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΤΕ:
Για το ξέφρενο καρναβάλι. Αν μπορείτε, αποφύγετε την τελευταία πιο «εμπορική» εβδομάδα. Οι προτάσεις μας λοιπόν είναι πιο «οικογενειακές», λόγου χάρη ο λευκός χορός ή ο χορός του Καρναβαλικού Κομιτάτου. Ατμόσφαιρα παλιάς καρναβαλικής Πάτρας αποπνέει ο διαγωνισμός-παρωδία «Τα ταλέντα» που γίνεται στο ιστορικό κέντρο Χάραμα. Όμως ένας ακόμα λόγος να επισκεφτείτε την πόλη είναι για τις κοντινές εκδρομές στο πευκοδάσος της Στροφυλιάς στην Καλόγρια και τη λίμνη του Πάπα στον Άραξο όπου εκεί βρίσκονται τα ερείπια του Μυκηναϊκού τείχους των Δυμαίων.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ:
Την απαραίτητη περατζάδα στην οδό Αγίου Νικολάου. Πιείτε καφέ στον Καραβίτη, αγαπημένο στέκι των Πατρινών με ολόφρεσκα γλυκά. Ανηφορίστε στα σκαλιά Αγίου Γεωργίου για το βυζαντινό κάστρο του Ιουστινιανού γύρω από το οποίο απλώνεται η παλιά πόλη, χτισμένη κυκλικά. Πολύ κοντά βρίσκεται το αρχαίο ωδείο, το παλαιότερο στην Ελλάδα, έργο της εποχής του αυτοκράτορα Αυγούστου. Μαρτυρά την ακμή της Πάτρας στη Ρωμαϊκή περίοδο. Το εργοστάσιο της Αχάια Κλάους (2610.325.051) είναι ένα ζωντανό μνημείο βιομηχανικής ιστορίας με εξαιρετική θέα στην πόλη. Στο Ρίο, 9 χιλιόμετρα έξω από την Πάτρα, βρίσκεται το καστέλι του Μωριά, κάστρο που έχτισε ο σουλτάνος Βαγιαζήτ Β’  

ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ:
Το χαμάμ της Πάτρας, που χρονολογείται από το 1400. Το έχτισαν Βενετοί αλλά οι Οθωμανοί το διατήρησαν. Είναι ένα από τα παλαιότερα εν λειτουργία στην Ευρώπη και βρίσκεται στην οδό Μπουκαούρη 44. Τηλ.: 2610.274.267.

ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ:
Το Primarolia Art Hotel (2610.624.900)
που ενίοτε λειτουργεί και ως γκαλερί διακρίνεται για την ξεχωριστή του αισθητική και τη στρατηγική του θέση στο λιμάνι. Εδώ σερβίρεται το καλύτερο πρωινό!

ΤΙ ΝΑ ΦΑΤΕ:
Η Πάτρα συνδυάζει πολλές προτάσεις αν και στερείται μιας ξεκάθαρης γευστικής ταυτότητας. Εκεί όμως που παίρνει άριστα είναι στα κρασιά της και στο μοναδικό της τοπικό λικέρ, την τεντούρα, με άρωμα γαρύφαλλο. Θα την πιείτε ως χωνευτικό σε εγκεκριμένα από το Focus εστιατόρια όπως η Μεσόγειος (2610.994.601)., η Κουζίνα της Κορνηλίας (2610.), ο Λαβύρινθος (2610.22.64.36). Επίσης επιβάλλεται μια βόλτα στα ορεινά Σελά, χωριό Κυριακάτικων εξορμήσεων για φαγητό και… ρεμπέτικα.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο