Μάχη με τη λαθροθηρία…

Σκληρή μάχη με τη λαθροθηρία δίνει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Πελοποννήσου προσπαθώντας με κάθε τρόπο να διαφυλάξει το θηραματικό μας πλούτο, ιδιαίτερα τώρα που έχει τελειώσει η κυνηγετική περίοδος και απουσιάζουν οι νόμιμοι κυνηγοί από την ύπαιθρο. Δυστυχώς, κάποιοι θεωρώντας ότι μπορούν να δράσουν ανενόχλητοι, σπεύδουν να καρπωθούν το θήραμα και μάλιστα πάνω στην περίοδο αναπαραγωγής του, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στην ανάπτυξή του, επιφέροντας ιδιαίτερα μεγάλη μείωση στους θηραματικούς πληθυσμούς.

Οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, έχουν σημειώσει ιδιαίτερες επιτυχίες το τελευταίο διάστημα κατά της λαθροθηρίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επιφορτισμένοι και με τη φύλαξη των Νήσων Στροφάδων για τη διαφύλαξη της εαρινής μετανάστευσης της άγριας πανίδας μας. Μεταξύ των παραβάσεων που σημειώθηκαν, αναφέρουμε τις εξής κάτωθι:

Την 20η Μαρτίου 2010, συνελήφθησαν ο Δ.Μ. και ο Λ.Κ. για παράνομη θήρα αγριόχοιρου στο Λεβίδι του Νομού Αρκαδίας από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Φούτρη Νικόλαο. Οι εν λόγω λαθροθήρες παραδέχθηκαν την πράξη τους, έγινε κατάσχεση των όπλων και των φυσιγγίων, καθώς επίσης οδηγήθηκαν στο δασαρχείο Βυτίνας για τα περαιτέρω.

Την 27η Μαρτίου 2010, συνελήφθη ο Λ.Δ. για παράνομη θήρα λαγού στην περιοχή Πυργί Σάμης του Νομού Κεφαλληνίας από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Χιόνη Παρασκευά. Κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο του συλληφθέντος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Την 15η Απριλίου 2010, συνελήφθη ο Σ.Ε. για παράνομη θήρα λαγού στην περιοχή Καραβάδο Λειβαθού του Νομού Κεφαλληνίας από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Χιόνη Παρασκευά. Ο εν λόγω λαθροθήρας οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και την επόμενη ημέρα καταδικάσθηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών.

Την 20η Απριλίου 2010, εντοπίστηκαν ο Γ.Γ., ο Α.Κ. και ο Γ.Β. να ασκούν νυχτερινή θήρα λαγού στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Γεωργόπουλο Κωνσταντίνο, Ηλιόπουλο Δημήτριο, Παναγιώτου Γεώργιο και Φούτρη Νικόλαο. Οι συγκεκριμένοι «επαγγελματίες» λαθροθήρες λυμαίνονταν για καιρό την περιοχή σύμφωνα με τους ντόπιους κυνηγούς οι οποίοι κατήγγειλαν ότι λαθροκυνηγοί από την Πάτρα έρχονταν στην περιοχή τους δύο τουλάχιστον φορές την εβδομάδα και κυνηγούσαν λαγούς. Ύστερα από δίωρη καταδίωξη, οι τέσσερις θηροφύλακες που συμμετείχαν στην επιχείρηση, κατάφεραν με συντονισμένες ενέργειες να εγκλωβίσουν τους των εν λόγω λαθροθήρες. Συνελήφθη ο ένας από τους τρεις ο οποίος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου και κατονόμασε τους άλλους δύο οι οποίοι διέφυγαν προσωρινά και για τους οποίους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Κατασχέθηκαν δύο θηρευμένοι λαγοί οι οποίοι και δημοπρατήθηκαν καθώς επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που συμμετείχε στην παράνομη θήρα.

Ο πρόεδρος κος Μαρκόπουλος, ο οποίος λόγω της ιδιαιτερότητας και της επικινδυνότητας της όλης διαδικασίας συντόνιζε καθ’ όλη τη νύχτα τη συγκεκριμένη επιχείρηση, συνεχάρη για την επιτυχία και την αυταπάρνηση τους τέσσερις θηροφύλακες που κινδύνεψαν αφού οι δράστες προσπάθησαν επανειλημμένα να τους εμβολίσουν για να τους θέσουν εκτός πορείας προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, δήλωσε ότι:
«Είναι σαφές ότι το έργο των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων είναι αρκετά επικίνδυνο, αντιμετωπίζοντας οπλοφόρους που αφενός δεν σέβονται το θήραμα και αφετέρου με ιδιαίτερο θράσος επιβουλεύονται, καταστρέφουν και χλευάζουν όσα το κυνήγι και οι κυνηγοί αντιπροσωπεύουν και με προσπάθειες και έργο χτίζουν. Ως εκ τούτου, οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε το έργο της Θηροφυλακής και να φροντίσουμε να απομονώσουμε αυτούς τους καπηλευτές της φύσης και του έργου μας, θέτοντάς τους ενώπιον της δικαιοσύνης για να λάβουν την τιμωρία που τους πρέπει, πριν να είναι πολύ αργά.

Μη διστάζετε να καταγγέλλετε όσους παρανομούν εις βάρος του κυνηγίου. Επικοινωνήστε με τον Κυνηγετικό Σύλλογο και τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της περιοχής σας και συνδράμετε την προσπάθεια να διαφυλάξουμε όσα μας ανήκουν. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, το χρωστάμε στον εαυτό μας, αλλά κυρίως στα παιδιά μας».

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top