11 tips πριν τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης Oceanman Greece

Ωκεανός, λίμνη, ποτάμι, είναι μερικά από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο για να κολυμπήσεις. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ελευθερία που σου προσφέρει η ανοικτή θάλασσα.

Αισθάνεσαι τον ήλιο να ζεσταίνει την πλάτη σου, παρακολουθείς της ηλιαχτίδες να φωτίζουν τον βυθό από κάτω σου, ακούς τον ήχο του αέρα και τα κύματα καθώς κολυμπάς. Ο ρυθμός των χεριών σου και ποδιών σου σε βοηθούν καθώς προσπαθείς να πιάσεις το νερό και να πολεμήσεις τα κύματα και το ρεύμα της θάλασσας, για να κολυμπήσεις μπροστά. Διάβασε παρακάτω ό,τι μας είπε ο Αρμάνδος Λινάρδος, Event Manager του Oceanman Greece και μέλος της ομάδας της WayOut Adventures.

Είσαι βυθισμένος στην μουσική αυτών των ήχων και κάθε μέρα που κολυμπάς είναι διαφορετική. Κάθε μέρα που κολυμπάς στην ανοικτή θάλασσα είναι μια περιπέτεια και μια εμπειρία που δεν γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις. Όταν ξεκινήσεις να πέσεις στην θάλασσα τότε τα ανακαλύπτεις όλα.
Εάν είσαι αρκετά τυχερός στο να ζεις κοντά στην θάλασσα ή σε μια λίμνη, πιθανότατα υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που χρησιμοποιούν την κολύμβηση ανοικτής θάλασσας ως γυμναστήριο. Η οικοδόμηση της αντοχής στην κολύμβηση μπορεί να είναι δύσκολη για τους νεοφερμένους. Η ανοιχτή κολύμβηση παρουσιάζει ακόμα περισσότερες προκλήσεις με τα ρεύματα και πολλές άλλες μεταβλητές να παίζουν σημαντικό ρόλο.
Παρακάτω θα αναπτύξουμε μερικές συμβουλές για την κολύμβηση ανοικτής θάλασσας.
1. Πριν περάσετε το πόδι στο νερό, θα χρειαστείτε τα κατάλληλα εργαλεία. Η ανοικτή κολύμβηση στην θάλασσα είναι μια σκληρή προπόνηση και δεν θέλετε να περιπλανηθείτε και να σπαταλάτε ενέργεια, απλά το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε στο νερό.
2. Προτείνεται να φοράτε ένα ζευγάρι γυαλιά με μεγάλο φακό για καλή ορατότητα και σκούρο για την προστασία από τον ήλιο, ένα άνετο μαγιό και ένα κολυμβητικό ανοικτόχρωμο σκουφάκι.

3. Δεν συνιστάται να πάτε για αρχή στην θάλασσα και να ξεκινήσετε το κολύμπι. Αντ ‘αυτού, θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσετε την προετοιμασία σε μια πισίνα για την βελτίωση της τεχνικής σας και στη συνέχεια να ξεκινήσετε στην θάλασσα.
4. Η προπόνηση στην πισίνα επιτρέπει έναν γρήγορο εγκλιματισμό για όλα όσα μπορεί να φέρει η Μητέρα Φύση: Άνεμος, κύματα, μέδουσες, κρύο. Είναι απαραίτητο να συνδυάζετε την προπόνηση στην ανοικτή θάλασσα κολυμπώντας στην πισίνα με προπονήσεις και να μεταβείτε σε μεγαλύτερες αποστάσεις στην θάλασσα.
5. Όταν πρόκειται για κολύμβηση ανοικτής θάλασσας , πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για οποιεσδήποτε συνθήκες. Για πολλούς ανθρώπους, ο εγκλιματισμός σε θερμοκρασίες κάτω των 18 βαθμών κελσίου είναι δύσκολος.

6. Άλλοι μπορεί να δυσκολευτούν με τα κύματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ή μπορεί να έχουν δυσκολία στην αναπνοή και να καταπιούν νερό. Ορισμένοι κολυμβητές μπορεί να βρουν δύσκολη την πλοήγηση, ενώ άλλοι να φοβούνται τη θαλάσσια ζωή.
7. Λένε ότι, ανεξάρτητα από το φόβο ή την πρόκληση σας όταν πρόκειται για κολύμπι σε ανοιχτή θάλασσα , ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστούν αυτά είναι να το πάρετε πιο άνετα και να βγείτε απλά εκεί έξω.
8. Η ασφάλεια είναι μια μεγάλη ανησυχία στην ανοικτή κολύμβηση όπου υπάρχει ένας τεράστιος κατάλογος μεταβλητών και πιθανών συνθηκών. Όπως πολλά άλλα αθλήματα, ένας φίλος μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να είστε ασφαλείς. Αλλά για εκείνους που δεν έχουν κολυμβητικό φίλο , σας συστήνουμε να κολυμπάτε κοντά στην ακτή, ή να έχει κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειας να ακολουθεί μαζί σας όταν πρέπει να κάνετε με το μπάνιο σας.

9. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να ασχοληθείτε με την κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης. Απλά πρέπει να κάνετε έρευνα σε τοπικούς αγώνες και club. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη στο σπορ, όπως κολύμβηση σόλο- μαραθώνια κολύμβηση , κολύμβησης triathlon.

10. Κάθε μία από αυτές απαιτεί διαφορετική μεθοδολογία κατάρτισης και νοοτροπία. Έτσι, προπονηθείτε στην πισίνα ή αναζητήστε μια ομάδα για να ξεκινήσετε με το κολύμπι με ανοιχτό νερό σήμερα.
11. Οι κολυμβητές έχουν λιγότερα περιστατικά τραυματισμών από άλλους αθλητές. Ακόμα πρέπει να είστε προσεκτικοί για να μην ξεπεράσετε τον εαυτό σας ή να αγνοήσετε έναν τραυματισμό.

Πιστό στο ραντεβού του με τους λάτρεις της κολύμβησης, το Oceanman, η κορυφαία διεθνής διοργάνωση κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας (Open Water), θα κάνει και φέτος στάση στην Ελλάδα. Στις 29 και 30 Ιουνίου το πανέμορφο Οίτυλο, θα υποδεχτεί αθλητές απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που αναμένεται -όπως κάθε χρόνο- να δώσουν δυναμικό παρών στη διοργάνωση, αποδεικνύοντας το διεθνή της χαρακτήρα.

Το «Oceanman Greece», περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές αποστάσεις (2-5-10km), αγώνες σκυταλοδρομίας 3Χ500m καθώς και έναν ξεχωριστό αγώνα 500m για τους μικρούς φίλους της διοργάνωσης που θα βρεθούν με τις οικογένειές τους στο γραφικό Λιμένι.

Στην φετινή διοργάνωση «Oceanman Greece», αναμένονται τουλάχιστον 900 αθλητές και 5000 επισκέπτες από 34 διαφορετικά κράτη.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο