1ος Ορεινός Αγώνας Παλαιοχώρας «Κροκόδειλος Trail», 18/02/2018

Ο Σύλλογος Δρομέων Παλαιοχώρας «Παλαιόχωρα Trail Running Team» σας προσκαλεί την Κυριακή 18/02/2018, Κυριακή των Αποκριών, στον 1ο Ορεινό Αγώνα Παλαιοχώρας  «Κροκόδειλος Trail».

Ο αγώνας θα διεξαχθεί παράλληλα με τις εκδηλώσεις του τριημέρου των Αποκριών/ Καθαρής Δευτέρας  που παραδοσιακά λαμβάνουν χώρα στην Παλαιόχωρα. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε το απόγευμα του Σάββατου  με την παρέλαση των αρμάτων και του Βασιλιά Καρνάβαλου. Την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθεί ο αγώνας ενώ το  απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, ρίψη βεγγαλικών και αποκριάτικο πάρτι με πολύ χορό και μουσική  στην κεντρική αίθουσα του Δήμου.  Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζουμε τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού στην παραλία.
Πρόγραμμα:
Σάββατο 17/02/2017 (όλη μέρα):
Παράδοση πακέτου συμμετοχής στους αθλητές από το κατάστημα αθλητικών ειδών Menouto sport στην Παλαιόχωρα
Κυριακή 18/02/2017:
07:30 Αναχώρηση λεωφορείου διοργάνωσης από Παλαιόχωρα για Σούγια (περίπου 1 ώρα διαδρομή)
09:30 Εκκίνηση αγώνα από Σούγια
11:20 Χρονικό όριο διέλευσης τελευταίου αθλητή από το Σταθμό Γυαλισάρι(10,1χλμ.)
11:45 Άφιξη πρώτου αθλητή στον τερματισμό
14:30 Χρονικό όριο τερματισμού αγώνα-Απονομές αθλητών-Κλείσιμο Αγώνα

 

Ο αγώνας αναπτύσσεται στη Νοτιοδυτική Κρήτη, πάνω στον άξονα  Σούγια-Αρχαία Λισσός-Λύχνου Λάκκος-παραλία Αμμουτσάκι-παραλία Γυαλισκάρι(ως εδώ  πάνω στο ίχνος του Ε4 που ενώνει τη Σούγια με την Παλαιόχωρα)-φαράγγι Ανύδρων-Προφήτης Ηλίας Ανύδρων-Παπούρι-Κερατιδές-Μύλος-Βίγλες-Παλαιόχωρα. Η συνολική απόσταση  είναι 21,5 χλμ  και η θετική υψομετρική διαφορά +1.200 μέτρα.

Η ονομασία του αγώνα ως «Κροκόδειλος» αποδίδεται τόσο στη μορφή του ακρωτηρίου που υπάρχει ανατολικά της Παλαιοχώρας και μοιάζει με έναν γιγάντιο πετρωμένο κροκόδειλο  που κολυμπά, έχει όμως και μεταφορική έννοια καθώς  το προφίλ της διαδρομής έχει 4 πολύ κοφτερά «δόντια», όμοια με εκείνα του συγκεκριμένου ζώου και το terrain  της διαδρομής κρύβει πολλές κοφτερές πέτρες σαν δόντια. Ο «Κροκόδειλος» της Παλαιόχωρας είναι εντελώς ακίνητος και εξημερωμένος και περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής να ανακαλύψουν τις ομορφιές του. Σας περιμένουμε να περάσουμε ένα αξέχαστο τριήμερο στην όμορφη Παλαιόχωρα με πολύ κέφι, χορό, άθληση και διασκέδαση.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 11/02/2018 στο link
https://docs.google.com/…/1FAIpQLScds-WWyzma5eQbay…/viewform

 

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6974633582 και 6977013322.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top