3ος Μαραθώνιος Κρήτης – 15/4/2018».

Σε μια ειδυλλιακή διαδρομή όπου το 2017 έτρεξαν πάνω από 3.500 άνθρωποι, ο Μαραθώνιος της Κρήτης έρχεται για τρίτη φορά το 2018 σε έναν αγώνα που αναμένεται να συναρπάσει (και πάλι).

Με τις υψηλότερες προδιαγραφές θα αγωνιστούν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης στις 15 Απριλίου 2018. Με νέες περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις και το καλύτερο πανελλαδικά πλαίσιο παροχών…

Με τις υψηλότερες προδιαγραφές θα αγωνιστούν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 3ο Μαραθώνιο Κρήτης στις 15 Απριλίου 2018. Με νέες περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις και το καλύτερο πανελλαδικά πλαίσιο παροχών, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων Κρήτης. Η εκκίνηση θα είναι από το κέντρο των Χανίων – Δημοτική αγορά και το Ενετικό λιμάνι μέχρι τον Πλατανιά και το ιστορικό Μάλεμε, στον πιστοποιημένο από όλες τις υπερκείμενες αρχές Μαραθώνιο Κρήτης.

Ο Μαραθώνος της Κρήτης το 2018 εκτός από την πολιτιστική , κοινωνική, αθλητική και τουριστική του διάσταση με την προβολή της διοργάνωσης, στο εξωτερικό, συμπληρώνει την κοινωνική του προσφορά με δράσεις και προγράμματα που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης της Περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών και τη συμμετοχή τους σε δράσεις που αφορούν στην προστασία και τη διατήρηση της Βιοποικιλότητας της Κρήτης.

Η ποικιλομορφία της ζωής της Κρήτης σε όλες τις εκφάνσεις της, η οποία απλόχερα προσφέρετε στον άνθρωπο, το φυσικό περιβάλλον αλλά και η ιδιαίτερη γαστρονομία της, είναι τα συστατικά που προσελκύουν εκατομμύρια επισκεπτών το χρόνο.

Ο Μαραθώνιος Κρήτης στην 3η πραγματοποίησή του για το 2018 στο πλαίσιο ανάπτυξης των Περιβαλλοντικών του Δράσεων για την προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του νησιού θα προσπαθήσει να χαρακτηριστεί «Πράσινος Μαραθώνιος» με βασική κατευθυντήρια γραμμή το Πρόγραμμα

“Συμμετέχω – Τρέχω – Προστατεύω”

Στο πρόγραμμα αυτό καλούνται όλοι οι πολίτες να εγγραφούν σε ένα αγώνα δρόμου της επιλογής τους. Για κάθε δρομέα/συμμετέχοντα που θα εγγραφεί στη διοργάνωση, ένα δέντρο θα φυτευτεί σε περιοχή η οποία έχει υποστεί περιβαλλοντικές αλλοιώσεις. Όσοι θα είναι οι δρομείς που θα εγγραφούν/συμμετάσχουν στους αγώνες δρόμου της Διοργάνωσης του Μαραθωνίου Κρήτης τόσα και τα δέντρα που θα φυτευτούν για την αναδάσωση της περιοχής Κισσάμου ή και επιπρόσθετα κάποιας άλλης περιοχής που θα οριστεί, οι οποίες λόγω των προσφάτων πυρκαγιών έχουν υποστεί σημαντικές περιβαλλοντικές αλλοιώσεις.

 

Για αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες για τον αγώνα στην διεύθυνση www.crete-marathon.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top