6 μέρη για skateboard που θα ευχόσουν να ήταν στην αυλή του σπιτιού σου

Κάνε ένα tour στα καλύτερα μέρη για skate που βρίσκονται μέσα σε ιδιωτικoύς χώρους.

Ως skateboarders, όλοι μας φτιάξαμε κάποια στιγμή εμπόδια που θέλαμε να περάσουμε από πάνω, είτε ήταν jump ramp, manual pad, ledge ή ακόμα και mini-ramp.

Παρακάτω όμως, μπορείς να δεις πως κάποιοι skaters φτάνουν ένα επίπεδο πιο πέρα όταν χτίζουν τα δικά τους playgrounds. Από μικροσκοπικά mini-ramps έως τεράστια τσιμεντένια pits, υπάρχουν επιλογές για όλα τα γούστα.

Φυσικά, η λίστα θα μπορούσε να μην τελειώσει ποτέ αλλά αυτά τα 6 spots, αξίζουν την προσοχή σου και μπορεί να σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις ακόμα και το δικό σου.

1. Το Clover Bowl του Angelo – Μαλιμπού, Η.Π.Α.

Αυτό το bowl βρίσκεται σε ένα λόφο που βλέπει την παραλία του Μαλιμπού στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και είναι το απόλυτο διαμάντι. Σχεδιάστηκε σαν αντίγραφο του Skate City Skatepark clover bowl του Whittier όπου ο Angelo μεγάλωσε κάνοντας skate εκεί. Είναι ένα κατασκευαστικό αριστούργημα.

Χτίστηκε από την California Skateparks και μπορείς να δεις πόσο ομαλό είναι το bowl μόνο από τις φωτογραφίες, ενώ θα βρεις συχνά εκεί μύθους του skate αλλά και top riders των ημερών μας.

2. Η τεράστια λίμνη του Pedro Barros – Φλοριανόπολις, Βραζιλία

Δεν χρειάζεται να συστήσουμε τον Pedro Barros, καθώς είναι ένας από τους κορυφαίους skaters στον κόσμο όταν μιλάμε για transitions με ταχύτητα αλλά και εύρος κινήσεων. Υπάρχει λόγος που ο Βραζιλιάνος έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα με το skate και αυτός δεν είναι άλλος από το playground που έχει στο πίσω μέρος της αυλής του.

3. Covoland – Παρίσι, Γαλλία

Έτσι δημιουργήθηκε το Covolan, ένα DYI όνειρο το οποίο εξελίσσεται συνεχώς, επομένως μπορούμε σίγουρα να περιμένουμε πολλές αλλαγές στο άμεσο μέλλον. Δεν είναι το πιο εύκολο skatespot αλλά σίγουρα είναι το πιο διασκεδαστικό.

4. To pool του Arto – Λος Άντζελες, Η.Π.Α.

Ο Arto Saari συγκλόνισε τον κόσμο του skateboarding όταν έγινε το millenium με το διαχρονικό συνδυασμό του σε στυλ και αφοσίωση. Μερικά χρόνια αργότερα ενώ έμενε στην Καλιφόρνια, έκανε δώρο στον εαυτό του το όνειρο κάθε skater – ένα pool. Είναι ομαλό, με πλακάκια, φωτισμό και φυσικά με deathbox.

Πάρα πολλοί έχουν επισκεφτεί το #pooltown, όπως οι Christian HosoiSteve OlsonAndrew ReynoldsJason JesseeScott Oster ακόμα και ο John Cardiel. Ο Saari μετακόμισε πρόσφατα στη Χαβάη αλλά φήμες λένε ότι μάλλον ετοιμάζει την επόμενη κατασκευή του.

5. CVN Hole – Νιμ, Γαλλία

Αυτό το μικρό διαμάντι βρίσκεται κάπου στο νότο της Γαλλίας, κοντά στη Νιμ και είναι ο παράδεισος ενός skater: δεν υπάρχουν γείτονες, βρίσκεται μέσα στο δάσος, με υπέροχο κλίμα, ενώ το μόνο πράγμα που θα ακούσεις ανάμεσα στις επευφημίες των φίλων σου θα είναι το κελάηδισμα των πουλιών.

Ο Choup, ο ιδιοκτήτης, στην αρχή είχε φτιάξει μια μικρή ξύλινη ράμπα, με δύο γωνίες σε κάθε πλευρά αλλά με το πέρασμα του χρόνου, το ξύλο είχε φθαρεί αρκετά κάνοντας το σημείο αρκετά επικίνδυνο. Μερικά χρόνια αργότερα, αποφάσισε να δουλέψει πάνω σε κάτι το οποίο θα είχε ανθεκτικότητα στο χρόνο αλλά και την κακοκαιρία. Ξεκάθαρα η απάντηση ήταν το μπετόν.

Η αυλή των ονείρων του είναι ακόμη υπό κατασκευή αλλά από ό,τι φαίνεται, τα σχέδια θα συνεχίζονται για πάντα καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στο χώρο – κάτι το οποίο ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Marius, γιο του Choup, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να προπονείται στο σπίτι.

6. Το skatepark του Cholo – North Shore, Χαβάη

Κάνε ένα βήμα πιο κοντά στον παράδεισο και μπες στην ιδιοκτησία του Cholo κάπου στο North Shore της Χαβάης. Δεν είναι ένα pool, είναι δύο και είναι άδεια και δελεαστικά.

Και τα δύο έχουν φιλοξενήσει πολλούς rippers αλλά ίσως να θυμάστε τον Dylan Rieder, ο οποίος έκανε skateboard εκεί για το Gravis Part.

Ένα ακόμη καλό πράγμα σχετικά με το skatepark του Cholo είναι ότι πριν ή μετά το skating session μπορείς να φας το καλύτερο μεξικάνικο που υπάρχει στο νησί – ένα πραγματικό bonus.

www.redbull.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top