9 απλά βήματα για να καθαρίσετε το όπλο σας

Πάρτε τη βούρτσα και το πανάκι και κάντε το όπλο σας να λάμπει. Προσοχή! Τα μάτια σας δεκατέσσερα όσον αφορά στην ασφάλεια!

 

 Πριν καθαρίσετε ένα όπλο, βεβαιωθείτε ότι είναι άδειο και ελέγξτε τη θαλάμη και τη γεμιστήρα του. Πρέπει πάντα να ελέγχετε εάν η κάννη έχει ξένα σώματα μέσα.

Προσοχή στο λύσιμο. Αποφεύγετε να λύνετε το όπλο περισσότερο από όσο είναι απαραίτητο για το καθάρισμα, την κάννη, το κλείστρο κ.λπ. και πάντα να βασίζεστε στις οδηγίες του κατασκευαστή. Ελέγχετε όσο καθαρίζετε το όπλο σας για σημάδια φθοράς, ραγίσματα ή ίχνη σκουριάς. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για επιδιορθώσεις.

 

1. Βουτήξτε ένα πανάκι σε υγρό καθαρισμού και περάστε το με την ειδική μύτη για πανάκια αρκετές φορές από την κάννη του όπλου, ώστε να διαπεράσει τα υπολείμματα πυρίτιδας και μολύβδου. Δουλεύετε πάντα από το πίσω μέρος της κάννης. Ποτέ μην τραβάτε πίσω το βρώμικο πανάκι.

 

2. Βουτήξτε ένα μπρούτζινο βουρτσάκι στο ίδιο υγρό και περάστε το από την κάννη αρκετές φορές. Δουλεύετε πάντα από την πίσω μεριά της κάννης, ποτέ μην τραβάτε το βουρτσάκι προς τα πίσω.

 

3. Χρησιμοποιώντας την ειδική μύτη για πανάκια, περάστε από την κάννη αρκετά πανάκια έως ότου καθαρίσει εντελώς η κάννη από τα υπολείμματα και βγει το τελευταίο πανάκι καθαρό. Δουλεύετε πάντα  από την πίσω μεριά της κάννης και προς μία κατεύθυνση μόνο.

 

4. Βρέξτε ελαφρά (τρεις ή τέσσερις σταγόνες) ένα βαμβακερό βουρτσάκι και περάστε το από την κάννη δύο ή τρεις φορές.

 

5. Βουτήξτε μία νάιλον η μία χάλκινη βούρτσα στο υγρό καθαρισμού και τρίψτε καλά τις επιφάνειες όπου δημιουργούνται κατάλοιπα πυρίτιδας ή μολυβδώσεων.

 

6. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για το κλείστρο, τους μηχανισμούς σκανδάλης κ.τ.λ., ώστε να απομακρυνθούν όλα τα κατάλοιπα από πυρίτιδα ή παλιά λάδια.

 

7. Απομακρύνοντας όλα τα κατάλοιπα χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό καθαριστικό σπρέι, ώστε να είναι το όπλο καθαρό για λίπανση.

 

8. Χρησιμοποιείστε αρκετό λιπαντικό υγρό ή σπρέι για την προστασία από τη σκουριά και τη λίπανση όλων των κινουμένων μερών.

 

9. Μετά τη συναρμολόγηση του όπλου σκουπίστε όλα τα εξωτερικά μεταλλικά μέρη από τα αποτυπώματα των χεριών, χρησιμοποιώντας το ειδικά εμποτισμένο με σιλικόνη πανί. Για αποθήκευση μακράς διαρκείας χρησιμοποιήστε το ειδικό σπρέι λίπανσης.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο