Μία συνταγή για να φτιάξετε τα τρυγόνια στη σούβλα
Υλικά
8- 10 τρυγόνια,
κληματόφυλλα
φέτες μπέικον λεπτές όσες και τα τρυγόνια
αλάτι –πιπέρι
Για τη μαρινάτα: μισό φλιτζάνι του τσαγιού εκλεκτό ελαιόλαδο μισό φλιτζάνι του τσαγιού χυμός λεμονιών 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί ξηρό αρετσίνωτο 2 κουταλιές της σούπας γαλλική μουστάρδα ψιλοκομμένος μαϊντανός αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε λεκάνη τα υλικά της μαρινάτας και τα ανακατεύουμε καλά, να γίνουν ένα μίγμα. Καψαλίζουμε τα τρυγόνια και τα καθαρίζουμε από τα εντόσθια, κόβουμε το κεφάλι, τις άκρες από τις φτερούγες και τα πόδια τους, τα πλένουμε καλά, τα σκουπίζουμε, τα ρίχνουμε στη λεκάνη με τη μαρινάτα κι αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα, γυρίζοντας τα κάθε τόσο.
Πλένουμε, στο μεταξύ, καλά και ζεματάμε τα κληματόφυλλα (αν είναι φρέσκα? αν είναι κονσέρβας, τα βράζουμε για 5 λεπτά). Τα στραγγίζουμε και τ’ απλώνουμε πάνω σε καθαρό μέρος. Βγάζουμε τα τρυγόνια από τη μαρινάτα, τα στραγγίζουμε καλά, τα αλατοπιπερώνουμε, τυλίγουμε το καθένα με 2-3 κληματόφυλλα και μετά με μια φέτα μπέικον, τα δένουμε με σπάγκο, τα περνάμε στη σούβλα (μπούτι με μπούτι) και τα ψήνουμε πάνω από κάρβουνα (ή σε ηλεκτρική ψησταριά) με σιγανή φωτιά στην αρχή, που τη δυναμώνουμε σιγά – σιγά, περιβρέχοντας τα – μ’ ένα κλαράκι θυμαριού – με το υλικό της μαρινάτας τους.