Πάπια με κρασί και αχλάδια


Υλικά:

Στήθος πάπιας με κόκκινο κρασί, ξερά σύκα και αχλάδια (για 6 άτομα)

6 κομμάτια από μισό στήθος πάπιας

Για τη μαρινάδα:

3-4 κουταλιές σούπας ξύδι αρωματισμένο με πορτοκάλι, βατόμουρο ή άλλο φρούτο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι

2 κουτ. σούπας μέλι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 ½ κουταλιά γλυκού θρούμπι ή ρίγανη

¼ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

½ – 1 κουτ. γλυκού χοντροκοπανισμένο πιπέρι

ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια κρασί Νεμέας

½ φλιτζάνι ζωμό κότας

Εκτέλεση :

Βάλτε σε γαβάθα το στήθος πάπιας μαζί με όλα τα υλικά της μαρινάδας, αφού τα ανακατώσετε καλά. Γυρίστε να καλυφθεί το κρέας από όλες τις μεριές.

Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για μια νύχτα.

Βγάλτε από τη μαρινάδα και στραγγίστε καλά. Σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα. Ζεστάνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το στήθος σε δυνατή φωτιά, μόνο για 2-3 λεπτά, ξεκινώντας από τη μεριά της πέτσας και γυρίζοντας μόνο όταν ροδίσει καλά και καραμελώσει, για να ψηθεί και από τις δυο πλευρές. Το κρέας πρέπει να σφίξει εξωτερικά αλλά να είναι ροζ με αίμα στο βάθος.

Βάλτε σε ζεστό σκεύος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και κρατήστε τα ζεστά. Βάλτε τη μαρινάδα στο τηγάνι και, μόλις πάρει βράση, προσθέστε τα σύκα και τα αχλάδια. Σιγοβράστε, γυρίζοντας συχνά τα αχλάδια, μέχρι να μαλακώσουν. Βγάλτε από το τηγάνι τα αχλάδια και κόψτε τα στη μέση. Λιώστε στο μπλέντερ τα σύκα. Ανακατώστε τον πολτό σύκων με την υπόλοιπη σάλτσα, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση, που πρέπει να είναι γλυκο-πικάντικη.

Κόψτε σε φετάκια το στήθος πάπιας και σερβίρετε αμέσως με τα αχλάδια σε ζεσταμένα πιάτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top