Τραγανή πάπια με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά:


1 πάπια κατεψυγμένη με τα εντόσθιά της,
2 μικρά κρεμμύδια κομμένα,
2 μικρά καρότα κομμένα,
4 σκελίδες σκόρδο,
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί,
2 κουταλιές ηλιέλαιο,
λίγο θυμάρι,
1 κουταλιά του γλυκού ολόκληρο μαύρο πιπέρι,
1 φύλλο δάφνης,
2 κουταλιές της σούπας πελτέ,
μισό λίτρο ζωμό κοτόπουλου,
2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο,
2 κουταλιές σούπας μουστάρδας
Dijon,
μπόλικο τριμμένο πιπέρι,
αλάτι.

Εκτέλεση:
1) Προθερμαίνω τον φούρνο αέρα στους 180.

2) Βγάζω τα εντόσθια απο την πάπια και την πλένω με κρύο νερό. Τη σκουπίζω και της κόβω τις φτερούγες. Με ένα μυτερό μαχαίρι τρυπάω το δέρμα (όχι και το κρέας όμως) σε πολλές μεριές. Βάζω αλατοπίπερο.

3) Βάζω τη πάπια πάνω σε σχάρα και από κάτω έχω ταψί για να στάζει το λίπος που θα βγάλει. Την ψήνω στους 130 βαθμούς για 1 ώρα και 1/4 ανά κιλό. Κάθε μισή ώρα τη γυρίζω αφού της ξανατρυπάω το δέρμα.

4) Ενώ ψήνεται η πάπια, φτιάχνω τη σάλτσα. Κόβω τις φτερούγες, το λαιμό και τα εντόσθια σε μικρά κομματάκια. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζω σε ηλιέλαιο τα εντόσθια μέχρι να ροδίσουν, χαμηλώνω τη φωτιά, ρίχνω τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σκόρδο. Ανακατεύω. Μετά ρίχνω το κρασί και ανακατεύω ώσπου να εξατμισθεί. Προσθέτω το θυμάρι, τα μαύρα πιπέρια, το δαφνόφυλλο, τον πελτέ και το ζωμό απο το κοτόπουλο. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφού το ανακατέψω, το αφήνω να βράσει τόσο ώστε να λιώσουν τα καρότα.

5) Άμα γίνει η πάπια, τη βγάζω απο το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει ολόκληρη. Το λίπος της που έσταξε στο ταψί απο κάτω, το φυλάω για πατάτες ψητές. Τους δίνει απίθανη γεύση.

6) Οταν γίνει η σάλτσα την περνάω απο σουρωτήρι ώστε να μαζέψω μόνο το καθαρό ζωμό. Μετράω το ζωμό. Αν είναι λιγότερος από 2 φλυτζάνια, ρίχνω λίγο νερό, αν είναι περισσότερος τον βάζω να πάρει μία βράση.

7) Βάζω τον ζωμό στη φωτιά. Σε ένα μπωλ ανακατεύω το αλεύρι με το βούτυρο ώστε να ομογενοποιηθούν. Λίγο-λίγο ρίχνω μέσα κουταλιές απο τον ζεστό ζωμό και ανακατεύω. Μετά ρίχνω το βούτυρο στην κατσαρόλα που βράζει ο ζωμός ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνω μέσα τα υπόλοιπα πιπέρια.

8) Τραβάω τη κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνω μέσα τη μουστάρδα. Ανακατεύω. Ρίχνω αλάτι αν χρειάζεται.

9) Κόβω τη πάπια σε κομμάτια και τη βάζω σε μία πιατέλα με τη ζεστή σάλτσα δίπλα. Ο καθένας παίρνει το κομμάτι του και το περιχύνει στο πιάτο του.

Εμείς τη συνοδέψαμε με κρασί τύπου Ξυνόμαυρο!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top