Πάπια με βύσσινα


Υλικά

1 πάπια κομμένη σε μερίδες

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

½ κούπα κρασί μαδέρα

800 γραμμάρια βύσσινα κομπόστα

½ κούπα κρασί πόρτο

χυμός λεμονιού

3 κουταλάκια του γλυκού κορν-φλάουερ

Εκτέλεση

Τεμαχίστε την πάπια σε μερίδες, τρυπήστε πολλές φορές την πέτσα της μ’ ένα μαχαίρι και τηγανίστε τα κομμάτια της μέσα σε μια κουταλιά βούτυρο. Βγάλτε τα  κομμάτια απ’ το τηγάνι και πετάξτε το λίπος που έχει μείνει μέσα σ’ αυτό. Ξαναβάλτε τα κομμάτια της πάπιας στο τηγάνι, τοποθετήστε το πάνω στη φωτιά και, αφού το σβήσετε με χυμό μισού λεμονιού, περιχύστε με το κρασί μαδέρα και το ζωμό από τα βύσσινα.

Βράστε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Όταν καταλάβετε ότι το κρέας έγινε μαλακό, βγάλτε πάλι τα κομμάτια απ’ το τηγάνι κι αφήστε το ζουμί να παγώσει. Έτσι θα μπορέσετε εύκολα να αφαιρέσετε ξανά το λίπος (μόνο αυτό) που θα έχει καθίσει σαν κερί πάνω απ’ το ζουμί.

Ξαναβάλτε το τηγάνι με το ζουμάκι στη φωτιά και προσθέστε το κρασί πόρτο (γλυκό κρασί) μαζί με τα κομμάτια της πάπιας. Βράστε για λίγο πάλι την πάπια σ’ αυτό το ζουμί (ώστε να ζεσταθεί καλά) και ξαναβγάλτε την.

Στο ζουμί που θα έχει απομείνει, προσθέστε τώρα τα βύσσινα και το κορν-φλάουερ διαλυμένο σε λίγο νερό. Μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα και πυκνώσει ελαφρώς, προσθέστε τη δεύτερη κουταλιά βούτυρο να γυαλίσει και κατεβάστε απ’ τη φωτιά. Σερβίρετε την πάπια περιχυμένη με αυτήν τη σάλτσα. 

Τη συνοδεύουμε με άγριο ρύζι ή με σκέτο πουρέ ή με πουρέ λαχανικών.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top