Αγριογούρουνο με μπύρα


Υλικά:

1 κιλό μερίδες αγριογούρουνο

1 μπύρα 500 ml ξανθή

2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες

2 σκόρδα φετάκια

1 1/2 φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. χυμό λεμονιού

1 φλ. νερό ζεστό

μία πρέζα ρίγανη

Αλάτι, πιπέρι

3-4 ακτινίδια

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Προσθέτουμε πιπέρι, την μπύρα, το μισό φλυτζάνι λάδι, κρεμμύδια, σκόρδο.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ακτινίδια και τις απλώνουμε επάνω στο κρέας. Να τα καλύψει. Δεν ανακατεύουμε, όπως είναι το κλείνουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ακόμη καλύτερα όλο το βράδυ.

Σε κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει καλά το υπόλοιπο λάδι αφού σκουπίσουμε το κρέας από την μαρινάδα, το ροδίζουμε απ όλες τις πλευρές.

Στην συνέχεια προσθέτουμε όλη την μαρινάδα εκτός από τα ακτινίδια που τα πετάμε.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά μας (αν έχουμε ως 9, κατεβάσουμε στο 2) και αφήνουμε για 3 ώρες περίπου ή όσο χρειαστεί με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για να πιει τα υγρά του.

Μόλις τα πιει προσθέτουμε τ’ αλάτι, την ρίγανη και δοκιμάζουμε το κρέας αν είναι μαλακό, αν χρειάζεται προσθέτουμε το 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Όταν είναι μαλακό, σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε είτε με πατάτες ψητές, ή τηγανιτές, είτε με ρύζι σπυρωτό.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook41
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top