Υλικά:
2 κιλά αγριογούρουνο χωρίς κόκκαλο
2 κρεμμύδια σε φετάκια
2 πράσα σε ροδέλες
4 καρότα σε φετάκια
2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ. κόκκοι πιπεριού
2 – 3 κλαράκια σέλινο χοντροκομμένα
12 δαμάσκηνα
1/2 φλ. ξύδι μπαλσάμικο
2 ποτήρια κρασί κόκκινο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε το αγριογούρουνο και το ροδίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 10 λεπτά απ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λαχανικά χοντροκομμένα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμισθεί, για 4 -5 λεπτά. Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπέρι, το σκόρδο και τα δαμάσκηνα. Βάζουμε στο φαγητό 4 ποτήρια βραστό νερό και λίγο αλάτι, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 40 λεπτά στο μάτι ή στον φούρνο, σε μία γάστρα, στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για 2 ώρες και 30 λεπτά.