YΛΙΚΑ
8 Tρυγόνια
1/2 (Mισό) κιλό ντομάτες
1/2 (Mισό) ποτήρι του νερού άσπρο κρασί
1 Φλυντζάνι του τσαγιού λάδι
1 Mασούρι κανέλα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε καλά τα τρυγόνια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Τα αλατοπιπερώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο λάδι και τα βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. …
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει, σοτάρουμε τα τρυγόνια καλά, ώσπου να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Τα σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα, προσθέτουμε κατόπιν την κανέλα, το μπαχάρι και 2 ποτήρια ζεστό νερό.
Αφού μισοβράσουν , ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, χωρίς σπόρους και φλούδες και αφήνουμε να βράσουν καλά, ώσπου να μείνουν μόνο με την σαλτσούλα του
Σερβίρουμε τα τρυγόνια στην πιατέλα, γαρνιρισμένα με πατάτες τηγανητές και με σαλάτα εποχής.