5 συμβουλές για να ξεπεράσεις τους φόβους σου πάνω στο ποδήλατο

Ο μέντορας των αθλητικών επιδόσεων, ο Gary Grinham, σου λέει πώς μπορείς να ξεπεράσεις το φόβο της αποτυχίας και πώς να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου.

Μήπως υπάρχει κάποιο trick που φοβάσαι να δοκιμάσεις ή κάποιο μονοπάτι που το θεωρείς πολύ τεχνικό για τις ικανότητές σου; Μήπως εκείνο το μεγάλο άλμα με την απότομη ράμπα στοιχειώνει ακόμη τα όνειρά σου; Αυτό ακριβώς ονομάζουμε φόβο.

Αλλά τι ακριβώς είναι ο φόβος; Σύμφωνα με τον Gary Grinham, που συνεργάζεται με πολλούς κορυφαίους αθλητές από extreme sports, ο φόβος είναι μια ταμπέλα που βάζουμε σε κάποια συγκεκριμένα συναισθήματα, ενώ αν αλλάξουμε ταμπέλα στα ίδια αυτά συναισθήματα μπορούμε να έχουμε εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα. Αυτά είναι τα πέντε tips του Gary για να καταπολεμήσεις τους φόβους σου.

1. Πρέπει να αποδεχθείς το χειρότερο δυνατό σενάριο

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να συμφιλιωθείς και να αποδεχθείς το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Αν δεν μπορείς, τότε είναι αδύνατο να εξελιχθείς. Αν το καταφέρεις όμως, θα μπορείς να αποδίδεις ελεύθερα και χωρίς άγχος. Άλλωστε είναι αδύνατο να πάρεις από τον εαυτό σου το καλύτερο αποτέλεσμα εάν φοβάσαι μην τραυματιστείς. Πρέπει να σκέφτεσαι και να φέρνεις εικόνες στο μυαλό σου μόνο με θετικά αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια ενός αγώνα.

2. Φαντάσου ένα πετυχημένο αποτέλεσμα

Θα πρέπει να επικοινωνήσεις με το ασυνείδητο καθώς αυτό θα σε οδηγήσει σε αυτό που θέλεις. Φαντάσου ένα πετυχημένο αποτέλεσμα και το ασυνείδητο σου θα στο παραδώσει. Εάν από την άλλη σκέφτεσαι μόνο αρνητικά αποτελέσματα τότε το ασυνείδητο σου θα μπερδευτεί καθώς θα πιστεύει ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι και αυτό που επιθυμείς. Πάντα να επικεντρώνεσαι σε αυτό που θέλεις να κάνεις και όχι σε αυτό που δεν θέλεις να πάθεις.

www.redbull.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Facebook39
Instagram2k
error: Content is protected !!
Scroll to Top