Αγριογούρουνα στους δρόμους των Τρικάλων και στη λίμνη της Καστοριάς

Δραματικές και άκρως επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή αγριογούρουνων τα οποία έχουν φτάσει ήδη και στις παρυφές της πόλης των Τρικάλων.

Όπως μας ενημερώνει το www.trikalavoice.gr  ο πληθυσμός τους αυξάνεται με εντυπωσιακά γρήγορους ρυθμούς, ενώ η κυκλοφορία τους, ειδικά τις βραδινές ώρες σε περάσματα στα ριζά του Κόζιακα, αλλά και στην περιοχή της Καλαμπάκας, είναι η αιτία σχεδόν καθημερινών ατυχημάτων με θύματα οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη εβδομάδα αγριογούρουνο εμβόλισε οδηγό δικύκλου έξω από το Γοργογύρι στέλνοντάς τον στο Νοσοκομείο, ενώ πριν λίγες μέρες αυτοκίνητο χτύπησε αγριογούρουνο στον περιφερειακό έξω από το Μεγαλοχώρι.

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκαλούν σε καλλιέργειες καταστρέφοντας ακόμη και… ηλεκτροφόρα καλώδια – που έχουν βάλει κάποιοι αγρότες στα χωράφια τους για να τα προστατεύσουν-στο πέρασμά τους. Θεωρείται πιθανή η “επικήρυξή” τους και η απελευθέρωση του κυνηγιού τους όλο το χρόνο.

 

Επίσης, την εμφάνιση τους έκαναν δυο μικρά αγριογούρουνα στον εσωτερικό (μικρό γύρο) της λίμνης Καστοριάς το Σάββατο 18/9, λίγα μέτρα πιο πέρα από τον ναό του Αγίου Σωτήρα σύμφωνα με πηγές του www.seleo.gr

Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται αγριογούρουνα στην περιοχή και μάλιστα έμοιαζαν πολύ εξοικειωμένα με την παρουσία των ανθρώπων.

Το γεγονός αυτό όπως και η εμφάνιση αρκούδας στον αστικό ιστό υποδηλώνει πολλά για την κατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος που αναγκάζει ζώα τα οποία μέχρι τώρα συναντώνται σε μεγαλύτερο υψόμετρο να καταφεύγουν μέσα στην πόλη.
 
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top