Αγριογούρουνο α λα ΜΠΟΥΡΓΚΙΝΙΟΝ

Υλικά: 

2 – 2,5 κιλά αγριογούρουνο σε μερίδες
3 καρότα ψιλοκομμένα
2-3 κλωνιά σέλερι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
και 10-12 κοκκάρια (κρεμμύδια μικρά)
1 σκ. σκόρδο
1 κονσ. Μανιτάρια ή 1 συσκ. φρέσκα ασπρομανίταρα
2 κουτ. Βούτυρο
150 γρ. Μπεϊκον καπνιστό
2-3 κουτ. αλεύρι
500 γρ. Ζωμό βοδινού
1 ποτήρι κόκκινο καλό κρασί
Αλάτι, πιπέρι, λάδι κ λίγο θυμάρι

Για τη Μαρινάδα: 

Κρασί κόκκινο (εγω βάζω ένα καλό Cabernet)
Λίγο ξύδι βαλσάμικο με άρωμα σύκου
2-3 φύλλα δάφνης
1 σκ. σκόρδου
Ανάμεικτα πιπέρια και λίγο λάδι 

 

Εκτέλεση: 

Αφήνουμε το κρέας μας να σιτέψει στο ψυγείο για ένα βράδυ μέσα στη μαρινάδα του.

Την επόμενη, το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε και σε ένα βαθύ τηγάνι το ‘θωρακίζουμε’ πριν το βάλουμε στη γάστρα μας.

Στο ίδιο τηγάνι (στον ίδιο μαυρισμένο πάτο που έχει όλη τη γεύση από το κρέας μας),  σοτάρουμε και τα  ψιλοκομμένα λαχανικά μας (καρότο, κρεμμύδι και σέλερι) αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει λίγο να βγάλουν την ωραία γεύση τους.

Περιχύνουμε με αυτά το κρέας μας στη γάστρα.

Σε ένα μικρό τηγάνι, σοτάρουμε και το μπέικον, το οποίο προσθέτουμε και αυτό στη γάστρα.

Κατόπιν, αλευρώνουμε το κρέας μας και κουνάμε την γάστρα να πάει το αλεύρι μας παντού.

Ακολουθεί ο ζωμός μέσα στον οποίο έχουμε προσθέσει αλάτι κ πιπέρι , τόσο όσο χρειάζεται ( κατα βούληση πάντα ) και λίγο λάδι.

Σκεπάζουμε και βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 – 200 °C για 2,5 – 3 ώρες χωρίς να το ανοίξουμε.

Στις 2,5 ώρες ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μας προσθέτουμε το κρασί μας.

Αφήνουμε τη γάστρα ξεσκέπαστη και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε λίγο πιο χαμηλή φωτιά.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα κοκκάρια μας.
Αφού τα έχουμε καθαρίσει κ πλύνει, τα σοτάρουμε σε πλατύ τηγάνι με 2 κουταλιές βούτυρο.

Προσθέτουμε και τα μανιτάρια.

Μόλις είναι έτοιμα, τα προσθέτουμε και αυτά στη γάστρα μας, την ξανακλείνουμε και ψήνουμε για ακόμα 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά, ελέγχοντας αυτή τη φορά για τα υγρά του ( αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι).

Σερβίρεται ζεστό!!!

 

Σημ.: στο κυνήγι, ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με το κρέας, την ποσότητά του, αλλά και την απόδοση του φούρνου μας. 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top