ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ: ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΟΡΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

Με απόφαση που υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, από την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2014, επιτρέπεται η άσκηση θήρας σε οριοθετημένες περιοχές του υγροβιότοπου που ανήκουν στις περιφερειακές ενότητες Πρέβεζας και Άρτας.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία και προσωπικά ο πρόεδρος κ. Παπαδόδημας, η Ε’ ΚΟΗ και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της περιοχής  έδωσαν τεράστια βαρύτητα στις προσπάθειές τους στην άρση της απαγόρευσης θήρας στην περιοχή του Αμβρακικού. Η ρυθμιστική απόφαση του κ. Καλαφάτη βασίζεται στις εμπεριστατωμένες μελέτες, στις αναλυτικές καταγραφές και καταμετρήσεις των πληθυσμών των θηρεύσιμων και μη ειδών από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ε’ ΚΟΗ και της Συνομοσπονδίας, σε αντίθεση με τα ελλιπή ή ακόμη και τα πλασματικά στοιχεία, που παρουσίαζαν όλοι εκείνοι που είχαν αναλάβει εργολαβικά την διαχείριση του υγροβιότοπου, με μελέτες επί μελετών, χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
Για τη διευκόλυνση όσων θα βρεθούν από την Κυριακή στις περιοχές, όπου επιτρέπεται η θήρα, η Ε’ ΚΟΗ σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, θα διαθέσει αυξημένη δύναμη της Θηροφυλακής, με μπλόκα και περιπολίες. Αυτό δε θα γίνει μόνο την Κυριακή, αλλά θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα όρια των περιοχών

Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, επιτρέπεται η άσκηση θηρευτικών δραστηριοτήτων σε τμήμα της ζώνης Α΄ (ζώνη πλημμυρών) του υγροβιότοπου Αμβρακικού, εμβαδού 1.500 στρεμμάτων που περιλαμβάνεται μεταξύ του ποταμού Λούρου (ανατολικά) και του δυτικού αναχώματος του (δυτικά), από το ύψος του δάσους του Αγίου Βαρνάβα (βόρεια), μέχρι το ύψος των Αγίων Αποστόλων Νέας Σαμψούντας (νότια).

Στα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, επιτρέπεται το κυνήγι στις εξής περιοχές:

  • Περιοχή 1η: Τραγάνα – Μπούκα – Παλιόφουρνος (Δήμος Ν. Σκουφά).
  • Περιοχή 2η: Καλάμι – Λόγγος – Μπούκα (Δήμος Ν. Σκουφά).
  • Περιοχή 3η: Παλιοκόπρια – Φιδόκαστρο (Δήμος Ν. Σκουφά).
  • Περιοχή 4η: Λακοπούλα (Δήμος Αρταίων).
  • Περιοχή 5η: Φραξόλακα (Δήμος Αρταίων).
  • Περιοχή 6η: Θολή και Κουμουτσινός (Δήμος Αρταίων).

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο