Ανακοίνωση σχετικά με το κυνήγι του τρυγονιού

 
  1. Στις χώρες που το σύστημα ελέγχου και καταγραφής του πληθυσμού των τρυγονιών που θηρεύονται εφαρμόστηκε, δεν ήταν αναγκαίο να ληφθούν κάποια μέτρα (π. χ στην Ελλάδα όπου δηλώθηκαν 107.000 τρυγόνια από τις 130.000 που ήταν το κότα της χώρας). Στην Κύπρο το σύστημα δεν εφαρμόστηκε καθώς ήταν ελάχιστος ο αριθμός των τρυγονιών που δηλώθηκαν στο σύστημα. Με αυτό το δεδομένο έπρεπε να ληφθούν κάποια μέτρα. Έτσι η Υπηρεσία πρότεινε τις συγκεκριμένες ημερομηνίες με σκοπό την διατήρηση του συγκεκριμένου κυνηγίου και για την επόμενη κυνηγετική περίοδο.
  2. Ένας άλλος λόγος, όπως εξηγήθηκε από τον προϊστάμενο, είναι και ο μειωμένος αριθμός του Κυπριακού τρυγονιού και η απόφαση αυτή θα βοηθήσει στην διατήρηση του είδους.
Στην συνάντηση αφού ακούστηκαν οι θέσεις της Υπηρεσίας, κατόπιν έντονης αντίδρασης από όλα τα μέλη της Παγκύπριας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΚ & ΔΑΖ, και ιδιαίτερα από τα Επαρχιακά Τμήματα Λάρνακας και Αμμοχώστου που επηρεάζονται περισσότερο, η ΚΟΚ & ΔΑΖ απαίτησε εκ νέου από στον προϊστάμενο την επιμήκυνση των ημερομηνιών κυνηγίου αλλά ο προϊστάμενος διατήρησε τις θέσεις του.
 
Παραμένουμε σε εγρήγορση και προσηλωμένοι πάντα στον στόχο της διατήρησης του είδους και του κυνηγίου του.
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο