Αναστολή παραδοσιακών κυνηγίων: Οταν ο πράσινος δογματισμός υπερισχύει!

Το Συμβούλιο της Επικρατείας της Γαλλίας μόλις έλαβε μια απόφαση αφόρητη και απαράδεκτη για όλους τους κυνηγούς στη Γαλλία που αφορά το παραδοσιακό κυνήγι!
 
Αυτή η απόφαση για την αναστολή των αδειών για το κυνήγι του κορυδαλλού και της τσίχλας είναι ιδιαίτερα άδικη. Επιδεικνύει μια άνευ προηγουμένου αγριότητα του ανώτατου γαλλικού διοικητικού δικαστηρίου ενάντια σε όλα τα παραδοσιακά κυνήγια, χωρίς λογική εν όψει της δικής του νομολογίας εδώ και 30 χρόνια, και χωρίς νέα σοβαρή νομική βάση. Η Γαλλική Ομοσπονδία Κυνηγίου (FNC) αμφισβητεί τον επείγοντα χαρακτήρα αυτής της απόφασης! Το ποσοστό συγκομιδής αυτών των ειδών είναι μικρότερο από το 0,1% της φυσικής θνησιμότητας τους, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Τα νέα αυτά διατάγματα (2021-2022) είχε λάβει υπόψη της η Κυβέρνηση πριν από λίγες μέρες, με την ανάγκη να απαντηθούν τα ερωτήματα που ώθησαν το Συμβούλιο της Επικρατείας να ακυρώσει τα προηγούμενα, τον περασμένο Αύγουστο.

Σήμερα, το ίδιο ανώτατο δικαστήριο εκδίδει αβάσιμα μια νέα απόφαση, η οποία κλίνει προς τον πράσινο δογματισμό! Ούτε η κατάσταση των πληθυσμών του συγκεκριμένου είδους ούτε οι μέθοδοι σύλληψης που διέπονται από την ευρωπαϊκή οδηγία για τα πτηνά αυτά έχουν αλλάξει μετά την πρόσφατη έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας (Δεκέμβριος 2019) για τον αριθμό κάρπωσής τους.

Μετά την απόφασή του να απαγορεύσει το κυνήγι της τσίχλας τον περασμένο Ιούνιο, έχει γίνει σαφές ότι ο νόμος έχει υποχωρήσει κάτω από την πίεση της περιβαλλοντικής ηθικής και του πράσινου δογματισμού, ο οποίος συγκεντρώνει τα πάντα κάτω από τη λέξεη «απαγόρευση». Ως απόδειξη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της 4ης Οκτωβρίου που διοργάνωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, αφιερωμένη στην οικολογία, μόνο το LPO (η μεγαλύτερη περιβαλλοντική ΜΚΟ στη Γαλλία) κλήθηκε να συζητήσει και να καθίσει δίπλα στα ανώτατα μέλη του Συμβουλίου του κράτους.

Είναι ένα πολυδύναμο Συμβούλιο της Επικρατείας για όλα τα οικολογικά θέματα, που καταρρίπτει τη γαλλική αγροτική κουλτούρα και συντρίβει τον τρόπο ζωής εκατομμυρίων κατοίκων της υπαίθρου. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη τα κυνήγι στη Γαλλία να διεκδικήσει τη θέση, επειδή οι κυνηγοί επιδεικνύουν, σε καθημερινή βάση, τη σημαντική συμμετοχή τους στην προστασία της βιοποικιλότητας.
 
Ο Willy Schraen, πρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Κυνηγίου (FNC) αναφέρει σχετικά: 

«Έχω πολύ θυμό και πικρία γι’ αυτή την απόφαση. Δεν καταλαβαίνω αυτήν την ηθική-νομική αντίληψη να θες να εκνευρίσεις παθιασμένους κυνηγούς που επιλέγουν αυτά τα θηράματα, ειδικά εν όψη του πολύ μικρού αριθμού ατόμων που τα επιλέγουν και βασίζονται σε παραδοσιακές τεχνικές. Για εμάς, το παραδοσιακό κυνήγι είναι το πάθος μας. Και, έχουν πολιτιστικό αντίκτυπο που υπερβαίνει απλώς τον κόσμο του κυνηγιού. Η αναγνώριση αυτών των παραδοσιακών κυνηγιών είναι αναγκαία. Πρέπει να εμπλακούμε σε μια πραγματική επιχείρηση για να ανακτήσουμε τις αγροτικές μας αξίες και τις παραδόσεις μας που κατακρίνονται, περιφρονούνται και σήμερα απαγορεύονται! Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε! Δεν θα το αφήσουμε έτσι! “

 

Πρέπει να εμπλακούμε σε μια πραγματική επιχείρηση για να ανακτήσουμε τις αγροτικές μας αξίες και τις παραδόσεις μας που κατακρίνονται, περιφρονούνται και σήμερα απαγορεύονται!
Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε! Δεν θα το αφήσουμε έτσι!
Willy Schraen, Πρόεδρος του FNC
 
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top