Ανεμοπορία, αυτό το πιο συναρπαστικό αεροπορικό άθλημα

Πραγματοποιήστε με μία πτήση με ανεμόπτερο, την πανάρχαια επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει, «ελεύθερος» σαν πουλί.

Η αίσθηση είναι μοναδική και θα σας μείνει αξέχαστη. Είναι μια εμπειρία που δεν περιγράφεται με λόγια.

Το ανεμόπτερο, εκμεταλλευόμενο τα ανοδικά ρεύματα του αέρα που χρησιμοποιούν τα πουλιά, μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις χωρίς την ανάγκη του κινητήρα. Το μόνο που χρειάζεται, πέρα από τις κατάλληλες μετεωρολογικές συνθήκες, είναι η ικανότητα και καλή κρίση του ανεμοπόρου, που θα πρέπει να επιλέξει και να εκμεταλλευτεί σωστά τα ανοδικά ρεύματα.

Εάν ο χρόνος σας είναι λίγος και δεν θέλετε να μετακινηθείτε μακριά, ελάτε στο Αεροδρόμιο Τατοΐου στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η Ανεμολέσχη πετά εκεί όλον τον χρόνο και εκεί είναι και η βάση της Σχολής μας Ανεμοπορίας.

Στο αεροδρόμιο μπορείτε να έλθετε με το αυτοκίνητο σας η με το τραίνο όπου κατεβαίνετε στον σταθμό Δεκέλεια. Από εκεί κατευθύνεστε βόρεια παράλληλα με την περίφραξη του αεροδρομίου (περίπου 1600 μέτρα) στη βόρεια πύλη του αεροδρομίου.

Χρειάζεστε την αστυνομική σας ταυτότητα την οποία και θα αφήσετε στην πύλη και με την συνοδεία ενός μέλους μας θα σας επιτρέψουν την είσοδο, λόγω του ότι το αεροδρόμιο είναι βάση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εκπαιδευτές μας θα σας συνοδεύσουν και θα φροντίσουν να έχετε μία μοναδική εμπειρία.

Εάν πάλι θέλετε ποιο κοντινή επαφή με την φύση ελάτε στο αεροδρόμιο της Κωπαΐδας. Η Ανεμολέσχη έχει εδώ το αθλητικό της τμήμα και πετά κυρίως από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.
Μπορείτε να συνδυάσετε την πτήση σας με μία κοντινή ημερήσια εκδρομή στα γύρω χωριά, την Λιβαδειά, τον Ορχομενό η και στον ’Αγιο Ιωάννη τον Θεολόγο για όσους αγαπούν την θάλασσα.

Η γραμματεία της Λέσχης θα σας ενημερώσει για το πότε γίνονται πτήσεις στην Κωπαΐδα.

Εάν τελικά αποφασίσετε και μείνετε στην παρέα μας, η ανεμοπορία θα σας φέρει πολύ κοντά στην φύση αλλά και στον εαυτό σας.

Η ανεμοπορία θα γίνει μία από αυτές τις λίγες πολύτιμες και πλούσιες πλευρές της ζωής σας.

Το μέρος 

Πετάμε από το αεροδρόμιο Τατοΐου (LGTT) που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας. Εδώ είναι το μέρος που πέταξαν για πρώτη φορά Έλληνες αεροπόροι.

Η τοποθεσία είναι πολύ όμορφη όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία. Ο καιρός είναι πολύ καλός, με πολλά θερμικά και δυναμικό στις πλαγιές της Πάρνηθας.

 

www.anla.gr

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο