Aντί για 200 ευρώ τους έβγαλαν εξώδικα των 2.170,00 ευρώ…

Πυρ και μανία είναι η ΚΟΚ&ΔΑΖ Λάρνακας με την στάση της αστυνομίας αλλά και με την «ασυλία» που φαίνεται να παρέχεται στους ακτιβιστές που παράνομα παρακολουθούν, φωτογραφίζουν και βιντεογραφούν τους κυνηγούς παρά την θέληση τους, παραβιάζοντας την νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τους οργανωμένους κυνηγούς της Λάρνακας που για τον σκοπό αυτό έχουν δημοσιεύσει καυστική ανακοίνωση ενάντια στην στάση της αστυνομία Κιτίου,  ισχυρίζονται ότι  ξεγέλασα κυνηγούς να παραδεχτούν ότι θήρευσαν σπουργίτια και να πληρώσουν 200 ευρώ και στην συνέχεια τους κατηγόρησαν ότι θήρευσαν άλλα ήδη εκδίδοντας τους εξώδικο 2170 ευρώ για τον καθένα.   Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΚΟΚ & ΔΑΖ Λάρνακας από ότι τους μετέφεραν οι δύο κατηγορούμενοι κυνηγοί, δέχτηκαν την παραδοχή της κατηγορίας μετά από πιέσεις της αστυνομίας. Μάλιστα από ότι ισχυρίζονται τους αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο αστυνομικό σταθμό Κιτίου:  “παραδέχθηκε και αφού είναι μερικά σπουργίτια θα σας εκδοθεί εξώδικο 200 ευρώ».

Για την υπόθεση ήδη ο πρόεδρος της ΚΟΚ & ΔΑΖ Λάρνακας είχε επικοινωνία με τον υπουργό Εσωτερικό, αλλά και με γνωστό δικηγόρο σχετικά με την υπόθεση, ενώ θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση ως προς τα δικαιώματα που έχουν οι κυνηγοί όταν παρακολουθούνται, φωτογραφίζονται ή βιντεογραφούνται παρά την θέλησης τους.

Πληροφοριακά στην Ισπανία την Γαλλία και την Ιταλία έχει θεσπιστεί νομοθεσία με εξώδικα εναντίων ακτιβιστών που παρενοχλούν Κυνηγούς γεγονός που δεν συμβαίνει στην χώρα μας.

Σύμφωνα με παράγοντες της Λάρνακας η θηροφυλακή της επαρχίας καμία σχέση έχει με τις καταγγελίες, συγκεκριμένα από ότι μας αναφέρθηκε όχι μόνο δεν είχαν καμία ανάμειξη, αλλά όταν επισκέφτηκαν την περιοχή δεν βρήκαν τίποτε το μεμπτό εναντίον των κυνηγών που παρέμεινα στην περιοχή, ενώ γίνεται και λόγος για ακτιβίστρια η οποία περιπολεί καθημερινά την περιοχή με το ποδήλατο της, ότι είχε σταματήσει και άρχισε να υβρίζει με χυδαία λόγια τους κυνηγούς που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι ακτιβιστές που ήταν στην περιοχή και φωτογράφιζαν παράνομα τους κυνηγούς, προέρχονται από την Σλοβακία, την Αγγλία και την Κύπρο.

Η ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΚ & ΔΑΖ ΛΑΡΝΑΚΑΣ:

Νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε επείγοντος με όλους εσάς τους χιλιάδες Κύπριους κυνηγούς και να σας αναφέρουμε, καταγγείλουμε δημόσια όσα τραγελαφικά εξελίχθηκαν με την συμβολή ακτιβιστών στην περιοχή Μαζωτού το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου του 2021 στην γνωστή περιοχή η οποία φημίζεται για το κυνήγι σιταρήθρας (Τραχήλας) της οποίας το κυνήγι επιτρέπεται καθημερινά μεταξύ Κιβισιλιού και Μαζωτού.

Και τις 2 ημέρες ακτιβιστές φωτογράφιζαν και βιβτεογραφουσαν δεκάδες κυνηγούς, παρά την θέληση τους, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά με την νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων της κυπριακής δημοκρατίας. Στην συνέχεια τηλεφώνησαν στο ημερήσιο Περίπολο της Υπηρεσίας Θήρας καταγγέλλοντας ότι κάποιοι από αυτούς πυροβολούσαν σπουργίτες. Οι θηροφύλακες που μετέβησαν άμεσα στην περιοχή δεν διαπίστωσαν καμία παρανομία και μετά από έλεγχο κανένα τεκμήριο και κανένα νεκρό πτηνό αφήνοντας τους κυνηγούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους αφού δεν υπήρχε υπόθεση για να γίνει καταγγελία. Κάπου εκεί ξεκινούν και οσα απαράδεκτα έχουν γίνει με την συμμετοχή ξένων ακτιβιστών και του τοπικού αστυνομικού σταθμού Κιτίου.

Στην πρώτη περίπτωση από τον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου τηλεφώνησαν σε κάποιους από τους κυνηγούς που ήταν εκεί τους οποίους οι ακτιβιστές φωτογραφήσαν τα αυτοκίνητα και αφού παρουσίασαν σακούλα με πουλιά τα οποία όπως υποστηρίζουν βρήκαν μέσα στο τριφύλλι το οποίο καλύπτει τεράστια έκταση και θα μπορούσαν αν όντως τα βρήκαν εκεί να ανήκουν στον οποιονδήποτε σε καταγγελία των ΚΥΝΗΓΩΝ οι οποίοι δεν έχουν παραδεχθεί το αδίκημα, δηλώνουν αθώοι και επιφυλάσσονται να οδηγήσουν την υπόθεση στο δικαστήριο έναντι πάντων υπευθύνων για την κράτηση των όπλων τους άνευ λόγου ζητώντας και αποζημιώσεις για αυτό μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί και σε 4 χρόνια, και για τους οποίους ΔΕΝ έχει εκδοθεί ακόμη εξώδικη ρύθμιση.

Στην δεύτερη περίπτωση, με ακριβώς τα ίδια δεδομένα, οι 2 κυνηγοί μετά από πιέσεις που δέχθηκαν και διαβεβαιώσεις “παραδέχθηκε και αφού είναι μερικά σπουργίτια θα εκδοθεί εξώδικο 200 ευρώ να τελειώνουμε” τους έλεγαν στον αστυνομικό σταθμό Κιτίου (Συνήθεις Κυπριακή Τακτική για να μην έχουμε περισσότερες φασαρίες) παραδέχθηκαν το αδίκημα κάτω από πιέσεις χωρίς μάλιστα να τους δείξουν τα πουλιά που αναφέρονταν στην σακούλα. Μετά από παρέλευση μιας εβδομάδας και αφού ο αστυνομικός σταθμός Κιτίου προσκόμισε στο επαρχιακό γραφείο Θήρας ΛΑΡΝΑΚΑΣ τα πουλιά που παραδόθηκαν από τους ακτιβιστές διαπιστώθηκε από τους 2 κυνηγούς ότι καμία σχέση δεν είχε το περιεχόμενο με αυτό που τους είχαν αναφέρει με αποτέλεσμα να καλούνται νεαροί άνθρωποι βιοπαλαιστές να πληρώσουν από 2.170.00 ευρώ έκαστος εντός ενός μηνός για αδίκημα που όπως ισχυρίζονται δεν έχουν διάπραξη μόνο με την μαρτυρία ενός ξενόφερτου μανιακού αντικυνηγού ακτιβιστή ο οποίος πληρώνεται με τις υποθέσεις που καταγγέλλει με αποτέλεσμα να σκαρφίζεται το κάθε τι δημιουργώντας καθημερινά ένταση με χιλιάδες κυνηγούς στην περιοχή με άγνωστα μάλιστα αποτελέσματα και κατάληξη των όσων συμβαίνουν.

Ντροπή μια, ντροπή δυο, ντροπή χιλιάδες φορές σε όσους δεν προστάτεψαν αθώους κυνηγούς, δεν τους πληροφόρησαν για τα δικαιώματα τους, έτσι ώστε να κινηθούν νομικά, κάτι που θα γίνεται από εδώ και πέρα, ενάντια σε όσους τους φωτογράφιζαν παράνομα, και ντροπή σε όσους αποφάσισαν να τους εκδώσουν τα συγκεκριμένα εξώδικα κάτω από τις πιο πάνω περιστάσεις…

 

 

www.kynigikynologiacy.com

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top