Απαγορεύσεις θήρας σε Κρήτη και Αργολίδα

Η Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών Κρήτης αποφάσισε την παράταση για δέκα (10) επί πλέον χρόνια, ήτοι μέχρι 9-10-2031, της Απαγόρευσης Κυνηγίου, στη δημιουργηθείσα λίμνη και τον περιβάλλοντα χώρο Τ.Κ. Ινίου Δήμου Μινώα Πεδιάδος Π.Ε. Ηρακλείου, σε έκταση εμβαδού 2.600 στρεμμάτων όπως αποτυπώνεται σε χάρτη κλίμακας 1:30.000 με τα στοιχεία και τις συντεταγμένες που αναγράφονται σε αυτόν, και η οποία ορίζεται ως εξής:

Αρχίζει από τον οικισμό Δ.Δ. Ινίου και ακολουθεί τον Επαρχιακό αφαλτόδρομο με βόρεια κατεύθυνση μέχρι τον οικισμό του Δ.Δ. Κάτων Πουλιών. Ακολουθεί δυτικά και στην συνέχεια προς Νότο τον ασφαλτόδρομο προς Γαρίπα μέχρι τη θέση «Κουφόβρυση» και στην συνέχεια ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο που διέρχεται από τις θέσεις «Αφρατί» «Σειρά Ελιές» και καταλήγει στον οικισμό Μαχαιρά όπου συναντά τον Επαρχιακό ασφαλτόδρομο προ Ίνι. Τον ακολουθεί ανατολικά αφού διέλθει από την Γέφυρα φθάνει στον οικισμό του Ινίου όπου και άρχισε.

Επίσης την παράταση για δέκα (10)επί πλέον χρόνια, ήτοι μέχρι 9-10-2031, της Απαγόρευσης Κυνηγίου όλων των θηραμάτων, στη δημιουργηθείσα λίμνη και στον περιβάλλοντα χώρο στην Περιφέρεια Δ.Δ. Αμουργελών Δήμου Μινώα Πεδιάδος (πρώην Αρκαλοχωρίου) Π.Ε. Ηρακλείου, σε έκταση 1.200 στρεμμάτων, όπως αποτυπώνεται σε χάρτη κλίμακας 1:10.000 με τα στοιχεία και τις συντεταγμένες που αναγράφονται σε αυτόν, και η οποία ορίζεται ως εξής:
Αρχίζει από το ύψωμα «Στρογγυλό κεφάλι» κοντά στον οικισμό του Δ. Δ. Αμουργελών. Από εκεί με κατεύθυνση ΒΑ ( σε νοητή ευθεία) φθάνει στο ύψωμα «Χαλάσματα». Στη συνέχεια με κατεύθυνση ΝΑ διέρχεται από τη θέση «Καμίνι» και ακολουθώντας την κορυφογραμμή φθάνει στη θέση «Μεγάλο Λιβάδι». Ακολουθεί τη ράχη ΝΔ και διερχόμενη από τη θέση «Απάσι» συναντά την κεντρική κοίτη του ρέματος. Από εκεί και με κατεύθυνση δυτική φτάνει στη θέση «Παλιόμυλος», όπου συναντά αγροτικό δρόμο. Ακολουθεί τον αγροτικό δρόμο προς βορά μέχρι τη θέση «Καμάρες» αφήνοντας προς τα δεξιά τα υψώματα στη θέση «Πλακούρια». Από εκεί και με κατεύθυνση ανατολική καταλήγει σε νοητή ευθεία στο ύψωμα «Στρογγυλό κεφάλι» από όπου και ξεκίνησε.

Οι ανωτέρω παρατάσεις απαγόρευσης κυνηγίου επιβάλλονται για λόγους προστασίας του θηραματικού κεφαλαίου.

———————————————————————————————————————–

Απαγορεύτηκε το κυνήγι όλων των πτερωτών θηραμάτων για πέντε (5) χρόνια έως 14-9-2026 στην περιοχή Μεγαλοβούνι ΔΚ. Διδύμων, ΔΕ. Κρανιδίου, Δήμου Ερμιονίδας, συνολικής έκτασης 27.500 στρεμμάτων.

Τα όρια της έκτασης περιγράφονται όπως παρακάτω:
Αρχίζουν από τον επαρχιακό ασφαλτόδρομο Ναυπλίου – Κρανιδίου στη θέση στροφή Ντέρκιζας και ακολουθούν τον αγροτικό δρόμο της Ντέρκιζας μέχρι τη θέση Ντάρδες όπου η αγροικία του Σαράντου. Ακολουθούν τον αγροτικό δρόμο μέχρι τη συνάντησή του στη θέση Τσουρούμια με τον αγροτικό δρόμο Ράδου – Ηλιοκάστρου
τον οποίο ακολουθούν με κατεύθυνση προς Ηλιόκαστρο μέχρι το διάσελο στη θέση Κιάφα Μελέτη.

Από εκεί ακολουθούν τον αγροτικό δρόμο προς τη θέση Ρέμα Γιώργο περνά από το προσκυνητάρι Μπαλαμπάνη, θέση Χίμιζες, μέχρι της συναντήσεως του με τον αγροτικό δρόμο Λουκαϊτίου Τσουκαλιάς. Ακολουθεί το ασφαλτόδρομο προς Κιάφα Λύσι και Λουκαΐτι συνεχίζει στο ασφαλτόδρομο πάνω από τα όρια του οικισμού μέχρι τη διασταύρωσή του με τον ασφαλτόδρομο Διδύμων – Λουκαϊτίου, στρέφεται στο ασφαλτόδρομο προς Δίδυμα μέχρι μέχρι την διασταύρωση με τον επαρχιακό δρόμο Κρανιδίου – Ναυπλίου.
Εκεί στρέφεται προς Ναύπλιο μέχρι της συναντήσεως της στροφής της Ντέρκιζας και του αγροτικού δρόμου όπου και άρχισε.

Η Δ/νση Δασών Αργολίδας να εκδώσει την σχετική απαγορευτική διάταξη κυνηγίου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο