Απαγορεύεται το ψάρεμα με μηχανότρατες για 4 μήνες

Με ανακούφιση υποδέχτηκαν την απόφαση οι παράκτιοι ψαράδες, όπως ο Μιχάλης Μαργαρίτης που αναφέρθηκε στην αναπαραγωγή των ψαριών. «Χρειάζεται για να ξεκουράζεται η θάλασσα και να δουλεύουμε και εμείς».

Ο Σταμάτης και ο Μιχάλης Μαργαρίτης, δύο γενιές ψαράδων από τη Νάξο, βλέπουν χρόνο με το χρόνο τα ψάρια στα δίχτυα τους να λιγοστεύουν, λόγω της ανεξέλεγκτης υπεραλιείας.

Οι παράκτιοι αλιείς θεωρούν ότι η απόφαση να σταματήσει το ψάρεμα με μηχανότρατες για 4 μήνες θα δώσει την ευκαιρία στα αλιεύματα να αναπαραχθούν.

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, ανέφερε για το ζήτημα: «Να διασφαλίσουμε τον σεβασμό των ιχθυοαποθεμάτων, την ισορροπία του θαλασσίου οικοσυστήματος αλλά και βέβαια τη βιώσιμη ανάπτυξη των αλιέων, οι οποίοι προκειμένου να έχουν εισόδημα από τη θάλασσα, πρέπει να την προστατεύουμε και να τη σεβόμαστε».

Η ρύθμιση της αρμόδιας υφυπουργού αφορά το ψάρεμα όχι μόνο στο Αιγαίο αλλά και στα Ιόνια νησιά.

«Η ρύθμιση έρχεται σε συνέχεια της εξαιρετικά σημαντικής συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, με τη διεύρυνση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην περιοχή του Ιονίου» τόνισε η κα Αραμπατζή.

 

 

www.newsbomb.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top