Αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς από αγριογούρουνα ζητούν οι αγρότες στη Σάμο

Ο Αγροτικός Σύλλογος κατέθεσε κείμενο υπογραφών από παραγωγούς που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους (αμπέλια, κηπευτικά, δενδροκαλλιέργειες), ενώ ταυτοχρόνως η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Οι αγρότες έθεσαν για μία ακόμα φορά το αίτημα για άμεση αποζημίωση στο 100% των παραγωγών για τις καταστροφές και ένταξη των ζημιών από τα αγριογούρουνα στον κανονισμό του ΕΛΓΑ και ζήτησαν να ληφθούν δραστικά μέτρα ελέγχου του πληθυσμού τους.

Όπως εξηγούν η κατάσταση έχει ξεφύγει, τα προβλήματα των αγροτών είναι τεράστια με σημαντικότερο το κόστος παραγωγής που αυξάνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο (λιπάσματα, φάρμακα, ζωοτροφές, καύσιμα κλπ) και παράλληλα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και την καταστροφή των καλλιεργειών από τα αγριογούρουνα.

Οι αρμόδιοι αποκρίθηκαν πως θα προτείνουν να παραταθεί από 3 μέρες σε 7 μέρες τη βδομάδα το κυνήγι για το αγριογούρουνο, να δοθεί παράταση και μετά τις 28 Φλεβάρη σε όλη την κυνηγετική περίοδο για το αγριογούρουνο και να χαρακτηριστεί το θήραμα ως επιβλαβές.

 

 

www.agronews.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο