Benelli M4 A1: η νέα ημιαυτόματη καραμπίνα διαμετρήματος 12 Magnum

Η εταιρία Benelli παρουσίασε πριν λίγες ημέρες μια νέα τακτική καραμπίνα στο διαμέτρημα 12 gauge… το μοντέλο Benelli M4A1. Το Benelli Μ4Α1 είναι μια ημιαυτόματη καραμπίνα διαμετρήματος 12 Magnum αφιερωμένη στην αστυνομία και τις ειδικές δυνάμεις. Ενσωματώνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του όπλου για τακτική χρήση ή τη δημόσια τάξη.

Καρδιά του όπλου είναι το σύστημα ARGO που εξασφαλίζει μέγιστη αξιοπιστία ακόμη και στις βολές φυσιγγίων χαμηλής ισχύος (όπως εκείνα για τον έλεγχο ταραχών).

Σύμφωνα με τη λειτουργία αερίου που περιέχει ένα κοντό πιστόνι, το σύστημα A.R.G.O. είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος της κάννης, κοντά στη θαλάμη, για να εκμεταλλευτεί τα ζεστά αέρια και την μεγάλη πίεση. Τα αέρια που βγαίνουν από την κάννη διαστέλλονται και γρήγορα επιταχύνουν το χτύπημα του πιστονιού, όπου την ίδια στιγμή οι δύο πείροι σπρώχνουν με πίεση το κλείστρο για να πάει προς τα πίσω. Είναι αυτοκαθαριζόμενο γιατί η θέση  του συστήματος αερίου σημαίνει ότι δουλεύει με αέρια που είναι πολύ ζεστά με πολύ υψηλές πιέσεις. Έτσι, η λειτουργία θα είναι ασφαλής και χωρίς υπολείμματα.  Είναι αυτορυθμιζόμενο επειδή η βαλβίδα λειτουργεί ως ρυθμιστής και βγάζει το αέριο που περισσεύει κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών. Όση μεγαλύτερη είναι η πίεση του αερίου από την κάννη,  τόσο πιο γρήγορα ανοίγει η βαλβίδα για να φύγουν τα αέρια, έτσι μειώνοντας την πίεση μέσα στο σύστημα.  Το αυτοκαθαριζόμενο και αυτορυθμιζόμενο σύστημα A.R.G.O. εγγυάται ακρίβεια βολής, αξιοπιστία, διάρκεια και επιβεβαιώνει την τεχνολογική υπεροχή της Benelli.

Το Benelli M4 Α1 είναι εξοπλισμένο με μία κάνη 47 εκατοστών αλλά είναι επίσης διαθέσιμο με Μ4 Battle Brown κάνη 35,5 εκατοστών με τσοκ διάνοιξης θυρών και φινίρισμα Cerakote ανθεκτικό στη διάβρωση.

Ο μηχανισμός αδρανείας της Benelli είναι διάσημος για την αξιοπιστία του, τη δύναμη του και την ασφάλεια και εγγυάται ακρίβεια για πολλά χρόνια – όπως αποδείχθηκε από τους Marines. Απλότητα, στιβαρότητα, αυθεντικό και έξυπνο σχεδιασμό είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του A.R.G.O. Auto Regulating Gas Operated system, το σύστημα αερίων που είναι η καρδιά του M4 και του Argo. Η χωρητικότητα είναι 6+1 φυσίγγια. Το Benelli M4 είναι ένα εκπληκτικό όπλο το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία από το Σώμα των Πεζοναυτών το 1999, ενώ τώρα χρησιμοποιείται ευρέως από όλο το στρατό των ΗΠΑ, και έχει δει υπηρεσία στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Το Μ4 ήταν η πρώτη καραμπίνα της Benelli με το σύστημα λειτουργίας ARGO.

Το ειδικό τηλεσκοπικό κοντάκι μπορεί να μειώσει το μήκος του όπλου ως και 13 cm πατώντας απλά ένα κουμπί. Η χρηστικότητα αυτού του όπλου ποικίλει καθώς υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από κοντάκια, συμπεριλαμβανομένων το σταθερό κοντάκι και αυτό με την πιστολοειδή λαβή, και τα δύο κατασκευασμένα από ενισχυμένο fibreglasstechnopolymer και τα δύο εναλλάσσονται χωρίς εργαλεία. Το πέλμα στο τέλος του κοντακίου είναι λαστιχένιο για μειωμένη ανάκρουση. Για να χρησιμοποιήσετε πλήρως την εντυπωσιακή ακρίβειά της, στη M4 έχει προσαρμοστεί ένα στόχαστρο σαν λεπίδα με προστατευτικά φτερά που είναι ρυθμιζόμενο. Τα στόχαστρα μπορούν να αντικατασταθούν και με φωτεινά για σκοποβολή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

 

http://www.benelli.it/el/prodotti/fucili-semiautomatici/m4/m4

 

www.guns-gr.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο