Διαμαρτυρία κυνηγών και ψαράδων στη Σητεία

“Το ψάρεμα και το κυνήγι δεν κολλάνε! Είναι ψυχική και σωματική άσκηση!” δήλωσαν ερασιτέχνες αλιείς και κυνηγοί στην διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής στην κεντρική πλατεία της Σητείας εκφράζοντας την αντίθεσή τους για τα μέτρα που έχουν ληφθεί κι επηρεάζουν τη δραστηριότητα τους.

Η δράση τους έχει σταματήσει από τον περασμένο Νοέμβριο κι εύλογα είναι τα ερωτήματα που έχουν για τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Από την πλευρά των ερασιτεχνών αλιέων, ο κ. Κωνσταντίνος Παθιάκης χαρακτήρισε άδικη την απαγόρευση της ερασιτεχνικής αλιείας, επισημαίνοντας «είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που συμβαίνει αυτό. Εδώ και καιρό λοιμοξιολόγοι και άλλοι ειδικοί έχουν πει ότι δεν επηρεάζει αρνητικά την πορεία της πανδημίας αλλά παρόλα αυτά δεν έχουμε δει ένα πράσινο φως. Κι αναρωτιόμαστε γιατί. Γιατί πως θα επηρεάσει κάποιος αν πάει μόνος του ή με ένα φίλο στην ερημιά να ψαρέψει. Το ίδιο αντίστοιχα ισχύει και για τους κυνηγούς. Θέλουμε λοιπόν να σταματήσει να ισχύει αυτή η αδικία. Και τουλάχιστον όταν εφαρμόζονται μέτρα να εξηγούν γιατί εφαρμόζονται κι όχι να ακούμε γελοίες δικαιολογίες. Σε περιοχές κόκκινες τώρα όπως είναι η Αττική βλέπουμε ότι γεμίζουν οι παραλίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και εδώ δεν μπορούμε να πάρουμε το ψαροντούφεκο ή το καλάμι να πάμε να κάνουμε μία βουτιά με την ησυχία μας. Είναι ένα χόμπι, άθληση που είναι σημαντικό για κάθε άνθρωπο γιατί έχει να κάνει με την ψυχική του υγεία. Και θα μπορούσε να νιώθει καλύτερα κάποιος, μέσα στους περιορισμούς και στα τόσα που περνάμε, να βγαίνει έξω να αναπνέει καθαρό αέρα, κάνοντας αυτό που αγαπάει. Πραγματικά δεν καταλαβαίνουμε γιατί γίνεται αυτό.» τόνισε, αναφέροντας παράλληλα ότι η συγκεκριμένη ήταν μία πρώτη δράση διαμαρτυρίας και δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες συντονισμένες σε συνεργασία ίσως με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, την εστίαση κι άλλους φορείς και συλλόγους

Από την πλευρά των κυνηγών ο κ. Νίκος Χριστάκης τόνισε “είμαστε εδώ και διαμαρτυρόμαστε για τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Είναι παράλογο όλο αυτό που συμβαίνει και ούτε καν θέλουν να συζητήσουν το θέμα. Ο κυνηγός είναι μόνος του στο βουνό, δεν έχει κανένα δίπλα του. Όπως και ο ψαράς στη θάλασσα. Δηλαδή θα κολλήσει ο κυνηγός, ο ψαράς που είναι μόνος του και οι δεκαπέντε λουόμενοι που είναι μαζεμένοι δεν κολλάνε;

Το ψάρεμα και το κυνήγι είναι και ψυχοθεραπεία” τόνισε, εστιάζοντας και  στις επιπτώσεις σε ότι αφορά τα σκυλιά των κυνηγών τα οποία όπως είπε  είναι ιδιαίτερα σκυλιά, δεν μπορούν να κάνουν βόλτα στην πόλη αλλά χρειάζονται να τρέχουν  στη φύση.

Τέλος σημείωσε ότι το  νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς  θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα συμβάλλοντας  στο να αυξηθούν τα αδέσποτα ζώα, να χαθούν οι ράτσες  σκυλιών και γενικότερα θα δημιουργήσει πολλά θέματα.

 

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

www.anatolh.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top