Διαβάστε για τα 9 πιο δύσκολα βουνά στον κόσμο για αναρρίχηση

Αυτές είναι οι καλύτερες κορυφές σύμφωνα με τον ορειβάτη Kenton Cool, που θα φτάσουν σε νέα ύψη το επίπεδο της αναρρίχησής σου.

Όσο αφορά την αναρρίχηση, ο Kenton Cool ξέρει ένα ή δύο πράγματα. Ο Βρετανός ορειβάτης έχει κάνει αναρρίχηση στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου και ήταν ο πρώτος που σκαρφάλωσε σε Everest, Nuptse και Lhotse σε μία προσπάθεια. Επίσης έχει ανέβει 12 φορές στην κορυφή του  Everest, στα 8.848μ.

Αλλά δεν θεωρεί μόνο τα διάσημα ψηλά βουνά των Ιμαλαΐων, ως τα δυσκολότερα για να σκαρφαλώσεις. Εδώ ο Kenton αποκαλύπτει 9 από τις δυσκολότερες αναρριχήσεις που μπορείς να κάνεις – ιδανικές για αυτούς που θέλουν να ακονίσουν τις ορειβατικές τους δεξιότητες.

1. Denali, Αλάσκα, Αμερική

Όρος Denali, Αλάσκα

“Είχα μια ιδιαίτερη σχέση με την Αλάσκα – συγκεκριμένα με το Cassin Ridge, που χωρίζει τη νότια μεριά του Denali (γνωστό και ως όρος McKinley). Είναι πραγματικά τρομερό, γεμάτο με χιόνι και πάγο, με έξι διαδρομές για να διαλέξεις. Η ποιότητα των βράχων είναι απίστευτη – η αναρρίχηση στην Αλάσκα είναι από τις καλύτερες στον κόσμο.”

2. Όρος Hunter, Αλάσκα, Αμερική

“Θα χρειαστείς τα crampon σου για το “Moonflower Buttress”. Η διαδρομή σκαρφαλώθηκε για πρώτη φορά το 1983 από τον Todd Bibler και τον Douge Klewin και σχηματίζει μια οροσειρά από πάγο. Είναι αρκετά δύσκολη αλλά χωρίς αμφιβολία είναι η καλύτερη αλπική διαδρομή που έχω σκαρφαλώσει ποτέ μου.”

3. El Capitan, Καλιφόρνια, Αμερική

"Η μύτη" του El Capitan

“Το Εθνικό Πάρκο του Yosemite είναι μία από τις δυσκολότερες ελεύθερες αναρριχήσεις του πλανήτη. Το El Capitan είναι ένας κατακόρυφος βραχώδης σχηματισμός με τις πιο απίστευτες πλαγιές και έχει 900μ. ύψος. “Η μύτη” είναι από τις πιο γνωστές διαδρομές – είναι αυτή που θέλουν όλοι να σκαρφαλώσουν.”

4. Όρος Asgard, Baffin Island, Καναδάς

Mount Asgard in Canada's Baffin range, a big wall climbing area of world renown

“Από που να ξεκινήσεις να μιλάς για αυτό το απίστευτο νησί πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο; Είναι σαν το Yosemite με “στεροειδή”! Η τοποθεσία του Όρους Asgard είναι ανεπανάληπτη – περιβάλλεται από παγωμένες θάλασσες και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να φτάσεις στην κορυφή. Είναι τόσο εντυπωσιακό που γυρίστηκε και μια σκηνή του James Bond σε αυτό.”

5. Άιγκερ, Bernese Άλπεις, Ελβετία

Ο Kenton στην βόρεια πλευρά του Άιγκερ

“Αυτό το βουνό είναι μία από τις μεγαλύτερες Αλπικές αναρριχήσεις στην Ευρώπη. Έχει μια αρκετά διάσημη βόρεια διαδρομή – αλλά είναι επίσης πολύ επικίνδυνη. Ήταν ένα από τα τελευταία μεγάλα κομμάτια των Άλπεων που κατακτήθηκαν (η πρώτη αναρρίχηση έγινε το 1938). Το σκαρφάλωσα αρκετές φορές – είναι θαυμάσιο με καλές καιρικές συνθήκες, αλλά έχει τον δικό του καιρό και μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, αρκετά επικίνδυνο.”

6. Ben Nevis, Lochaber, Σκωτία

“Αυτό το βουνό έχει την ψηλότερη κορυφή στην Αγγλία και μεταμορφώνεται καθώς αλλάζουν οι εποχές. Είναι ένα απίστευτο μέρος για αναρρίχηση στον πάγο το χειμώνα αλλά ακόμα και το καλοκαίρι είναι φανταστικό για αναρρίχηση στους βράχους. Τα Βρετανικά βουνά μπορεί να είναι μικρότερα σε σχέση με κάποια άλλα στον κόσμο, αλλά έχουν χαρακτήρα και αρκετά υψηλό επίπεδο για το ύψος τους.”

7. Αναπούρνα, Νεπάλ

Το χιονισμένο τοπίο του Νεπάλ

“H 10η ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Το 1950 η Αναπούρνα έγινε η πρώτη κορυφή στα 8.000μ. που σκαρφαλώθηκε – τρία χρόνια πριν από την κατάκτηση του Everest. Η αναρρίχηση της νότιας πλευράς είναι στη λίστα όλων των αναρριχητών.”

8. Όρος Arapiles, Βικτώρια, Αυστραλία

“Είναι μία από τις καλύτερες περιοχές στον κόσμο για καθαρή αναρρίχηση. Έχει τα πάντα – τόσο σκληρή όσο και εύκολη sport και trad αναρρίχηση.”

9. Φονταινεμπλώ, Γαλλία

Participant performs during Red Bull Font&Bleau in the Forest of Fontainebleau, France on June 25, 2016.

“Στα νότια του Παρισιού, υπάρχει ένα αρχαίο δάσος στο Φονταινεμπλώ που είναι γεμάτο με βράχους για bouldering. Δεν θα χρειαστείς σχοινί, καθώς είναι γύρω στα 12 με 15 πόδια ύψος. Είναι αρκετά απομακρυσμένο από το κρύο και τις ακραίες καιρικές συνθήκες των μεγάλων βουνών και της Αναπούρνα αλλά μπορείς ακόμα να βρεις δύσκολες διαδρομές που θα σε τεστάρουν. Μπορεί να χαθείς εκεί – ποτέ δεν θα σκαρφαλώσεις τον ίδιο βράχο δύο φορές. Είναι ένα πανέμορφο μέρος για αναρρίχηση.”

www.redbull.com

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο