Δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Φυσικών Καταστροφών στον Κ.Σ. Μυτιλήνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο το Κυνηγετικού Συλλόγου Μυτιλήνης ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη του που βρέθηκαν στο μέτωπο της πυρκαγιάς Βρίσας-Βατερών-Σταυρού, για την εθελοντική προσφορά τους.
Ο Σύλλογος από το 2016 έχει επίσημα ενταχθεί ως Εθελοντική Οργάνωση με την επωνυμία “Κυνηγετικός Σύλλογος Μυτιλήνης” στο Μητρώο εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, με αρ. μητρώου 07/2016 και με εμβέλεια δράσης την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου. Ως εθελοντική οργάνωση δραστηριοποιούνται στην πολιτική προστασία και ειδικότερα στον τομέα της δασοπροστασίας-επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Ομόφωνα στο χθεσινό Δ/Σ του Συλλόγου αποφάσισε:
1) Την ανασύσταση εθελοντικής ομάδας πυρόσβεσης.
2) Επικεφαλής και υπεύθυνος θα είναι το μέλος, Ευστράτιος Κουβδής, παλαιότερα Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και εν ενεργεία Εθελοντής Πυροσβέστης.
3) Την ενεργοποίηση ξανά του αυτοκινήτου μας κατά την αντιπυρική περίοδο ως πυροσβεστικό, που λόγο παλαιότητας (άδεια κυκλοφορίας 1991) δεν τολμούσαν τα τελευταία χρόνια να χρησιμοποιήσουν. Θα γίνει γενική επισκευή της μηχανής του είτε με την συνδρομή της Περιφέρειας όπου και εκκρεμεί σχετικό αίτημά μας, είτε από το ταμείο του Συλλόγου.
4) Την δημιουργία Μητρώου Μελών Εθελοντών άμεσης επέμβασης. Τα μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν ας κάνουν κάποιο σχόλιο δηλώνοντας τη συμμέτοχή τους ή να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας. Από το μητρώο αυτό που θα υπάρχει στον υπολογιστή του Συλλόγου, θα αποστέλλονται sms όπου και θα καθορίζονται σημεία συνάντησης ώστε να λειτουργούν συντονισμένα. Έως την επόμενη αντιπυρική περίοδο θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικές συναντήσεις των εθελοντών.
 
Επίσης εάν κάποιο από τα μέλη  μπορεί με δικό του όχημα να μεταφέρει δεξαμενή με νερό, να το δηλώσει.
 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Γιώργος Πάλλας
Ο Γεν.Γραμ. Απόστολος Παπαδέλλης

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο