Η δύναμη της θέλησης κατακτά ακόμα και το βουνό των θεών

Ο 27χρονος Γιώργος Τίρρης από τη Λεμεσό κατάφερε να αποδείξει ότι όλα είναι δυνατά, αρκεί κάποιος να το θέλει πολύ. Το απέδειξε ανεβαίνοντας με  το τροχοκάθισμά του στον Όλυμπο, σε ύψος 2911 μέτρων, έχοντας στο πλευρό του ομάδα Κύπριων καταδρομέων, αλλά και τον Σύνδεσμο «Ηλιαχτίδα Ζωής» για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο Γιώργος ασχολήθηκε από μικρό παιδί με τη γυμναστική και τα extreme sports, ενώ αργότερα υπηρέτησε τη σταρτιωτική του θητεία στην 31 Μοίρα Καταδρομών στο Σταυροβούνι της Κύπρου. Ωστόσο, λίγο μετά το τέλος της θητείας του, το 2009, έπεσε θύμα ενός ατυχήματος που του άλλαξε τη ζωή. Δουλεύοντας σε οικοδομή, έπεσε από τον δεύτερο όροφο και τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί έκτοτε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Κατάφερε να μην καταβληθεί από την τραγική του περιπέτεια. Χτύπησε ένα τατουάζ στο μπράτσο με τη φράση «Ζήσε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία – κανείς δεν ξέρει να θα ξημερώσει η επόμενη». Φράση που έκανε τρόπο ζωής.

Την περασμένη άνοιξη αναρριχήθηκε με σκοινιά από ύψος τ30 μέτρων, στον πύργο εκπαίδευσης καταδρομέων στη Λάρνακα και λίγους μήνες μετά έκανε ελέυθερη πτώση με αλεξίπτωτο από τα 11.000 πόδια.

Τώρα κέρδισε και το νέο του στοίχημα: την ανάβαση στο «βουνό των θεών», το οποίο επέλεξε συμβολικά, λόγω της μυθολογίας και της βαριάς ιστορίας που συνοδεύει το όνομά του. Επόμενος στόχος του να αγωνιστεί στους επόμενους παραολυμπιακούς αγώνες στο άθλημα της άρσης βαρών σε πάγκο, στο οποίο και προπονείται εντατικά…

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

https://t.reembed.com/1atQia26BRQn3_R8T-1y_4WB

 

www.newmoney.gr

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο