Εγκριση δαπανών για την καταπολέμηση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της Υ.Α. 1777/211994/31-07-2020 (ΦΕΚ 3309/Β’/07-08-2020) στο πλαίσιο δράσεων πρόληψης, επιτήρησης και καταπολέμησης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων και Αγριόχοιρων, εγκρίνονται οι δαπάνες στις εξής περιπτώσεις:
 
Α) σε περίπτωση που κτηνοτρόφοι, κυνηγοί, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, θηροφυλάκες και πολίτες/ιδιώτες συνδράμουν στον εντοπισμό και την ενημέρωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων για την ανεύρεση νεκρών αγριόχοιρων το κατ’ αποκοπή ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα εκατό ευρώ (100,00€) ανά αγριόχοιρο που ανευρίσκεται νεκρός, συμπεριλαμβανομένων των νεκρών αγριόχοιρων κατόπιν τροχαίων ατυχημάτων, (οι οποίοι δεν έχουν θανατωθεί με πυροβολισμό) και εντοπίζονται τελικά από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες με τη συνδρομή των ανωτέρω ατόμων.
 
Β) σε περίπτωση που κυνηγοί/θηροφυλάκες συνδράμουν στην υγειονομική διαχείριση του πτώματος των νεκρών αγριόχοιρων (υγειονομική ταφή υπό την εποπτεία των κτηνιατρικών υπηρεσιών) μετά τη δειγματοληψία αυτών στα πλαίσια της παθητικής επιτήρησης για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων το κατ’ αποκοπή ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα τριάντα ευρώ (60,00 €) ανά πτώμα αγριόχοιρου.
 
Γ) σε περίπτωση που κυνηγοί/θηροφυλάκες συνδράμουν στη λήψη δειγμάτων (σπλήνα ή/και πνευμόνι) από νεκρούς αγριόχοιρους και τα προσκομίζουν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, στα πλαίσια της παθητικής επιτήρησης της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα βιοασφάλειας το κατ’ αποκοπή ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα τριάντα ευρώ (30,00€), ανά νεκρό αγριόχοιρο που δειγματίζεται.
 
Δ) σε περίπτωση που κυνηγοί/θηροφυλάκες συνδράμουν στη λήψη δειγμάτων (σπλήνα ή/και πνευμόνι) από θηρευμένους αγριόχοιρους και τα προσκομίζουν στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων, στα πλαίσια της ενεργητικής επιτήρησης της Αφρικανικής Πανώλης των χοίρων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα βιοασφάλειας, το κατ’ αποκοπή ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα τριάντα ευρώ (30,00€), ανά θηρευμένο αγριόχοιρο που δειγματίζεται.
 
Ε) σε περίπτωση που κυνηγοί/θηροφυλάκες συνδράμουν στη μείωση του πληθυσμού των ενήλικων θηλυκών αγριόχοιρων μέσω της θήρας, με σκοπό την πρόληψη και έλεγχο της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων, κατόπιν έκδοσης εγκυκλίου της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων αναφορικά με τις περιοχές της χώρας όπου η θήρευση ενήλικων θηλυκών αγριόχοιρων δύναται να επιδοτείται και την απαραίτητη τεκμηρίωση που θα παρέχεται από τους κυνηγούς προς τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων για κάθε ζώο που θα θηρεύεται το κατ’ αποκοπή ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται κατ’ ανώτατο όριο στα εκατόν πενήντα ευρώ (150,00 €), ανά θηρευμένο θηλυκό ενήλικο αγριόχοιρο.
 
Για το σκοπό αυτό προσκομίζεται η μήτρα του ενήλικου θηλυκού αγριόχοιρου (να έχει γεννήσει τουλάχιστον μια φορά). Συγκεκριμένα προσκομίζεται ολόκληρο το γεννητικό όργανο του ενήλικου θηλυκού αγριόχοιρου.
Τα δείγματα προσκομίζονται στο Αγροτικό Κτηνιατρείο Π.Ε. Δράμας στην οδό Αδριανουπόλεως 46 (δίπλα στο 1ο ΕΠΑΛ Δράμας) προσκομίζοντας την άδεια θήρας, ΑΦΜ, ΙΒΑΝ και δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες για το χρόνο και χώρο που βρέθηκε/θηρεύθηκε το συγκεκριμένο ζώο.
 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top