Εισαγγελική έρευνα στον Κ.Σ. Αγρινίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, προ ολίγων ημερών, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για τα οικονομικά του συλλόγου, την οποία προκάλεσε το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να πέσει «φως» στο ταμείο όπου παρατηρήθηκε ένα αξιοσημείωτο «κενό».

Η όλη υπόθεση αφορά τον ισολογισμό του προηγούμενου έτους αλλά και ποσό που αποδίδεται στο ξεκίνημα του φετινού. Μπήκε σε κινητικότητα, δε, από την εποχή που ήταν να γίνουν οι εκλογές της Άνοιξης, που όμως αναβλήθηκαν μετά από ειδοποίηση/ενημέρωση που έλαβαν τα μέλη του πολυπληθούς συλλόγου, αρχικά στα κινητά τους και μετά δια ζώσης.

Η καθυστέρηση στις εκλογές είχε αποδοθεί στο θέμα της πανδημίας και τα μέτρα, ώσπου πέρασε ο χρόνος και διαπιστώθηκε αυτό που συνήθως συμβαίνει: ότι δεν έχει εγκριθεί ο ισολογισμός διότι κάποιο από τα έξοδα δεν «πέρασε» είτε από την Ομοσπονδία είτε από την εποπτεύουσα Αρχή (στην παρούσα περίπτωση το Δασαρχείο).

Πράγματι, επρόκειτο για το Δασαρχείο που είχε ενημερώσει ότι ένα ποσό που είχε εγγραφεί ως μπόνους δεν μπορούσε να εγκριθεί, διότι δεν υπάρχει τέτοιος κωδικός για έναν Σύλλογο σαν τον Κυνηγετικό. Όπως έγινε γνωστό, προτάθηκε, για να ξεπεραστεί η δυσλειτουργία να ξαναμπεί το ποσό στο ταμείο για τον προηγούμενο ισολογισμό και να συνεχίσουν οι διαδικασίες.

Πράγματι, ένα σημαντικό ποσό καλύφθηκε αλλά δεν ήταν ολόκληρη η «τρύπα» που εμφανιζόταν κι αυτό γιατί είχαν προστεθεί και χρήματα από την φετινή χρονιά. Με άλλα λόγια, είχαν… επανέλθει χρήματα που έλειπαν αλλά όχι όσα απαιτούνταν για να καλυφθεί η διαφορά.

Οπότε, ήταν πλέον μονόδρομος για την Διοίκηση του συλλόγου να κινηθεί δικαστικά ώστε, από την μία να μην μένουν σκιές και από την άλλη να υπάρξει απεμπλοκή από την στασιμότητα που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις σε τόσο μεγάλες συλλογικότητες. Να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι συνεπής ο σύλλογος, δηλαδή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το σημερινό Δ.Σ. είναι συνέχεια από τις προηγούμενες διοικήσεις, τα μέλη του έχουν χρόνια που ασχολούνται με τον Κυνηγετικό Σύλλογο, πλην του προέδρου που είναι νέος στο σχήμα. Μένει να δούμε τις εξελίξεις που θα υπάρξουν καθώς η υπόθεση αφορά πολλούς στην περιοχή και συζητείται έντονα στον δημόσιο διάλογο.

 

 

www.sinidisi.gr

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο