Εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα επέλεξαν οι Βορειοελλαδίτες

Την πόλη και το αστικό τοπίο φαίνεται πως επέλεξαν να αφήσουν για λίγο κάποιοι και να επισκεφτούν τις μέρες των Χριστουγέννων, τους κοντινούς χειμερινούς προορισμούς και τα χιονοδρομικά κέντρα που λειτουργούν. 

Οι μέρες των γιορτών συνδυάστηκαν ιδανικά με τα πάλλευκα χιονισμένα βουνά του Βερμίου, της Πιερίας, του Αγίου Αθανασίου και τους παραδοσιακούς οικισμούς, που κατακλείστηκαν από πλήθος επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση το περασμένο Σαββατοκύριακο στο χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, στο κάτω Βέρμιο του νομού Ημαθίας. Άτομα όλων των ηλικιών, οικογένειες με τα παιδιά τους και νέοι επέλεξαν να αποδράσουν και να δουν από ψηλά το χιονισμένο τοπίο. «Η κίνηση την Κυριακή ήταν απρόσμενα αυξημένη. Τουρίστες με παιδιά ή ζευγάρια από τη Θεσσαλονίκη κυρίως, την Έδεσσα, την Πιερία επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό και το χωριό του Κάτω Βερμίου, όχι απαραίτητα για να κάνουν σκι. Υπήρξαν πολλοί που χρησιμοποίησαν τις πίστες που βρίσκονται στα 1800μ. υψόμετρο, αλλά και πολλοί που απλώς έκαναν τη βόλτα τους με τα lift», σημειώνει, μιλώντας στο makthes.gr, ο Αποστόλης Μελιόπουλος, διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου.

Το κλίμα αβεβαιότητας που έχει σπείρει η πανδημία και για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για τις αποδράσεις των πολιτών, φαίνεται πως τις ημέρες αυτές των γιορτών ξεπερνιέται με τον κόσμο να ψάχνει μερικές στιγμές αποσυμπίεσης από την καθημερινότητα.

«Εποχές προ κορονοϊού» θυμίζουν στο διευθυντή του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμάκτσαλαν, Θάνο Παναγιωτόπουλο, οι μέρες αυτές όσον αφορά την επισκεψιμότητα που δέχεται το χιονοδρομικό και η περιοχή γύρω από αυτό. «Αυτές τις μέρες η προσέλευση των τουριστών είναι πάρα πολύ ικανοποιητική. Έχει σημειωθεί μια αύξηση 40% στις επισκέψεις. Έρχεται κόσμος όχι μόνο από τη Μακεδονία, αλλά και από τα νησιά», εξηγεί ο ίδιος για τους τουρίστες από Κέρκυρα, Κρήτη και Μύκονο που επέλεξαν το χιονισμένο Βόρα για τα Χριστούγεννα.
«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη η μεγάλη προσέλευση των τουριστών στο χιονοδρομικό μας. Νομίζαμε ότι με τα νέα μέτρα και του ελέγχους ο κόσμος δε θα θέλει να αφήσει το σπίτι του, αλλά βλέπουμε ότι όλοι είναι συνεργάσιμοι, δεν έχουν φέρει αντιρρήσεις στους ελέγχους. Όλα κυλούν ομαλά», αναφέρει.

«Η πληρότητα για διαμονή τις ημέρες των γιορτών αγγίζει το 100%. Πρέπει να ματώσει κάποιος για να βρει δωμάτιο στην περιοχή», συμπληρώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος. Μάλιστα, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος και για τις επόμενες μέρες των γιορτών που θα ακολουθήσουν, αφού η χιονοκάλυψη αυτή την στιγμή επιτρέπει τη λειτουργία και την κατάβαση σε όλες τις πίστες μέχρι την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα.

 

 

www.makthes.gr

 

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top