Ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο

Υπάρχουν ευκαιρίες απόδρασης με δράση, ακόμη και για τα πιο απίθανα αθλήματα, αρκεί να τις αναζητήσεις. Ένα από τα, αναμφίβολα, εντυπωσιακότερα, extreme sports είναι και η ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Ίσως, το άθλημα με τις μεγαλύτερες σε διάρκεια εκκρίσεις αδρεναλίνης και μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει στη ζωή του ο άνθρωπος της πόλης. Που θα μπορέσετε να το κάνετε; Για τους Αθηναίους, υπάρχει το αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στην Πάχη Μεγάρων και για τους βορειοελλαδίτες το αεροδρόμιο στο Πολύκαστρο του Κιλκίς.

 Βουτιά στην αδρεναλίνη κάνει όποιος επιλέγει να δοκιμάσει το skydiving. H ελεύθερη πτώση, Sky Diving ή Parachuting, χρησιμοποιείται είτε με αλεξίπτωτο ή FAF (Free Accelerated Fall), όταν ο ίδιος ο αθλητής ελέγχει την ταχύτητα πτώσης, είναι ένα extreme sport, που έχει το δικό του πιστό κοινό στην Ελλάδα.

Υπάρχουν αρκετά μέρη στα οποία μπορεί κάποιος να επιχειρήσει μια ελεύθερη πτώση, όμως πιο δημοφιλείς περιοχές είναι γύρω από τη Θεσσαλονίκη, στη Λαμία και στη Θήβα.

Η αρχική εκπαίδευση στην Ελλάδα διαρκεί ένα τριήμερο και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, καθώς και την πρώτη πτώση. Στα πρώτα άλματα το αλεξίπτωτο ανοίγει αυτόματα, ενώ αργότερα ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει πώς να ανοίγει ο ίδιος το κύριο αλεξίπτωτο του.

Οι Έλληνες skydivers “βρίσκουν χώρο”  πάνω από τα Μέγαρα για να περάσουν ήρεμα τις Κυριακές τους.
Έτσι απλά φοράνε κράνος, στολή και αλεξίπτωτο χαβαλεδιάζουν λίγο μεταξύ τους, ανεβαίνουν στο αεροπλάνο και αφού φτάσουν στο κατάλληλο ύψος ανοίγουν την πόρτα και ρίχνουν ένα σάλτο στο κενό ξεκινώντας την ελεύθερη πτώση…Είναι πολύ extreme και το κάνουν να φαίνεται τόσο απλό όσο μια βόλτα με το αυτοκίνητο! Απολαύστε τους….

https://vimeo.com/95163366 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο