Εμπλουτισμός βιοτόπων με πέρδικες στη Μεσσηνία

Εγκρίθηκε ο εμπλουτισμός του βιοτόπου ορεινής περιοχής του όρους Ιθώμης, μεταξύ των κοινοτήτων των Κροντηρών & Μαυροματίου (Αρχαίας Μεσσήνης) Δήμου Μεσσήνης Π.Ε. Μεσσηνίας» του Κ.Σ. Μελιγαλά, με ορεινή πέρδικα (Alectoris graeca subsp. graeca).

Θα γίνει απελευθέρωση 20 ατόμων (10Α : 10Θ) όπως προτείνεται στην τεχνική έκθεση και θα τοποθετηθεί κλωβός προσαρμογής σε  συγκεκριμένες συντεταγμένες.
Η διάθεση-προμήθεια των θηραμάτων θα γίνει από νομίμως λειτουργούντα εκτροφεία με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
– Ο Κ.Σ. Μελιγαλά να αναφέρει άμεσα στο Δασαρχείο Καλαμάτας, το προτεινόμενο εκτροφείο από το οποίο θα ληφθούν τα πουλιά μαζί με τα παραστατικά της νόμιμης λειτουργίας του, εάν δεν είναι κρατικό.
– Να τηρηθούν σχολαστικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες προμήθειας, διακίνησης και απελευθέρωσης σύμφωνα με την ΥΑ 98161/4136(ΦΕΚ Β΄637/6-4-2009) «Εμπλουτισμός βιοτόπων με θηράματα» που θα τελούν σε κάθε στάδιο σε απόλυτη γνώση και εποπτεία του αρμόδιου Δασαρχείου Καλαμάτας.
– Ειδικά με τον υγειονομικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί, τα σχετικά δικαιολογητικά να εκδοθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες κτηνιατρικές διατάξεις σε συνεννόηση με το Δασαρχείο που λειτουργεί νομίμως το εκτροφείο προέλευσης, το οποίο και θα κάνει δειγματοληψία και θα φροντίσει δια της Κρατικής Κτηνιατρικής υπηρεσίας να αποστείλει στο ΚΕΛΠΝΟ τα δείγματα και να εξασφαλίσει τα σχετικά επίσημα πιστοποιητικά.
– Να ενημερωθεί το Δασαρχείο Καλαμάτας για το ποιος θα παραλάβει, διακινήσει και απελευθερώσει τα πουλιά από πλευράς Κ.Σ. Μελιγαλά και το Δασαρχείο Καλαμάτας να ορίσει αρμόδιο δασικό υπάλληλο ώστε στη συνέχεια να παρακολουθήσει την εξέλιξη της απελευθέρωσης προκειμένου να αναφέρει τα ποσοστά επιτυχίας της.
– Πριν την απελευθέρωση, θα προηγηθεί υποχρεωτικά δακτυλίωση όλων των πτηνών από τον Κ.Σ. και την Γ΄ Κ.Ο.Π., όπου θα παρακολουθήσουν την πορεία της ώστε να προβούν σε διεξαγωγή συμπερασμάτων, με την καταγραφή των αποτελεσμάτων της απελευθέρωσης.
– Η απελευθέρωση θα γίνει σε διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα ημερών από την επίσημης έναρξη του κυνηγιού του συγκεκριμένου είδους βάσει της Υ.Α. ρυθμιστικής κυνηγιού της επόμενης κυνηγητικής περιόδου 2021-2022.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top