Ενέργειες της Γ΄ ΚΟΠ μαζί με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους για την καταστροφική δασική πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Δασαρχείο Πατρών συνάντηση του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κου Γραμματσούλια Παναγιώτη και του προέδρου του Κυνηγετικού Συλλόγου Πατρών κου Καρβέλη Φώτη με τον Δασάρχη κο Βαρβατσούλη Σταύρο και τον Υπεύθυνο Θήρας κο Οικονόμου Κωνσταντίνο, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που άπτονται της συνεργασίας ενόψει της έκδοσης των αδειών θήρας καθώς επίσης της προστασίας των θηραματικών ειδών αλλά και των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Οι κυνηγετικές οργανώσεις καθώς προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην πολιτεία συνεπικουρούν στο έργο της και συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία της άγριας πανίδας και μάλιστα με ιδίους πόρους από την συνδρομή των αδειών θήρας των κυνηγών μελών τους. Ως εκ τούτου, η συνεργασία με τις δασικές αρχές είναι άριστη διότι ο σκοπός είναι κοινός και οφείλουμε να στηρίζουμε κάθε υπηρεσία η οποία είναι εντεταλμένη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

 

Eπίσης, την Δεύτερα 9 Αυγούστου, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι του Νομού Ηλείας έδωσαν δυναμικά το παρών στην τεράστια καταστροφική πυρκαγιά που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο πρόεδρος της Γ΄Κ.Ο.Π. κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης στην δια ζώσης συνομιλία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοΐδη Μιχάλη σημείωσε την σημαντική εθελοντική συμβολή των Κυνηγετικών Οργανώσεων στην πρόληψη και στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών αλλά και στην περιφρούρηση των καμένων δασικών εκτάσεων καθώς επίσης την ιδιαίτερη συμμετοχή τους στην πολιτική προστασία.

Εξάλλου, την ίδια διαπίστωση έκαναν ο ίδιος ο Υπουργός όπως και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης καθώς αναγνώρισαν στο πρόσωπο του συναδέλφου κυνηγού Αρέστη Θεόδωρου, γιού του προέδρου και μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχαιοφυλάκων ΙΕΚ, την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ο κος Υπουργός ζήτησε να οδηγηθεί από τον συνάδελφο κυνηγό στην φωτιά, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους τους κυνηγούς, ανακηρύσσοντας τον άτυπα σε δεξί του χέρι και βοηθό για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης, διότι γνωρίζοντας σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή συνέδραμε με απόλυτη επιτυχία στο να κατευθυνθεί με ακρίβεια η επιχείρηση της κατάσβεσης.

Είναι δεδομένο ότι οι κυνηγοί και οι κυνηγετικές τους οργανώσεις αποτελούν την πολύτιμη εφεδρεία της πολιτείας καθώς εθελοντικά και με υπέρμετρη γενναιοψυχία είναι οι πρώτοι που ρίχνονται στο μέτωπο συναισθανόμενοι την απόλυτη ανάγκη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις προφυλάσσοντας το δάσος το οποίο ουσιαστικά είναι το «σπίτι» τους, ενώ δεν περιμένουν καμία «οικολογική» βοήθεια στο έργο τους, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Συνεχίζουμε λοιπόν με ακόμα περισσότερη δύναμη και θάρρος να συνδράμουμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις της χώρας μας με κάθε μέσο με κάθε κυνηγό και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα τελειώσει αυτή η καταστροφή των δασικών μας οικοσυστημάτων.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top