Ενωτική Κίνηση: «Παράνομες καταστάσεις» και «κλίμα φόβου» στις εκλογές της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας

Με αφορμή τις εκλογές της ΣΚΟΕ, η Ενωτική Κίνηση προέβη σε μια σειρά καταγγελιών που, αν ισχύουν, δεν τιμούν την ελληνική σκοποβολή και τις αρχαιρεσίες.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.Κ.:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της σκοποβολής στην Ελλάδα, υπήρξε μια οργανωμένη και συμπαγής ομάδα η οποία, βλέποντας την παλαιοκομματική και παρωχημένων αντιλήψεων 30ετή χωρίς ανανέωση διοίκηση, θέλησε να συμμετάσχει ενεργά στην διαμόρφωση ενός μέλλοντος της σκοποβολής χωρίς διχασμούς και χωρίς αποκλεισμούς.

Αυτήν την προσπάθεια και πρωτοβουλία την αγκάλιασε και την στήριξε τουλάχιστον το 1/4 της σκοπευτικής οικογένειας, δημιουργώντας μια παρακαταθήκη για το μέλλον.

Είναι σημαντικό ότι η στήριξη και ταύτιση αυτή του 1/4 της σκοπευτικής οικογένειας καταγράφηκε κάτω από τις χειρότερες συνθήκες που θα μπορούσαν να υπάρξουν για μία πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα που διεκδικούσε μια συμμετοχή στα τεκταινόμενα, απέναντι σε μια παγιωμένη από χρόνια διοίκηση.

Οι συνθήκες της προεκλογικής περιόδου με τους περιορισμούς μετακίνησης, δεν επέτρεψαν την αποτελεσματική επαφή με όλα τα σωματεία, ώστε να γίνουν γνωστές και δια ζώσης οι θέσεις μας.

Επιπλέον, η απόλυτη ασέβεια που επέδειξε η Διοίκηση στην τήρηση του νέου Αθλητικού Νόμου, επιτρέποντας εξόφθαλμα παράνομες καταστάσεις που δημιούργησε με αδικαιολόγητες και παράνομες απορρίψεις υποψηφιοτήτων, με χρήση ψήφου από σωματεία που δεν πληρούσαν τις εκ του νόμου προϋποθέσεις ψήφου και με απόλυτη άρνηση απάντησης στις όποιες διαμαρτυρίες και ενστάσεις μας, ακόμη και μη δίνοντάς μας το λόγο στην συνέλευση, συνετέλεσαν στην δημιουργία κλίματος φοβίας που αδιαφόρησε πλήρως για την τήρηση της νομιμότητας.

Η Ενωτική Κίνηση είναι εδώ και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της για μια υγιή σκοποβολή, ίση για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να αναπτύσσεται μέσα σε ένα πλαίσιο ελευθερίας της έκφρασης, αξιοποίησης στελεχών και τήρησης της νομιμότητας.

Ήδη, κάτω από την πίεση και ως αποτέλεσμα των προτάσεων της Ενωτικής Κίνησης, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας έχει κάνει στροφή και έχει επιδείξει περισσότερη ευαισθησία σε θέματα στα οποία είχε σταθεί ακόμη και αντίθετα διαχρονικά.

Η Ενωτική Κίνηση, σεβόμενη την νομιμότητα, θα επιδιώξει την προστασία των θεσμικών δικαιωμάτων και του νόμου που καταπατήθηκαν στην εκλογική διαδικασία.

Σεβόμενοι την βασική αρχή που υποδηλώνει ο τίτλος της κίνησής μας ως Ενωτικής, ευχαριστούμε και σεβόμαστε όλα τα σωματεία και όλους τους αθλητές, είτε μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, είτε όχι. Κανείς δεν περισσεύει στον χώρο μας.

Στην διάρκεια του αγώνα μας, προσπαθήσαμε να μην προσβάλουμε κανέναν προσωπικά, δεν θίξαμε καμία υπόληψη και, προπαντός, δεν πιέσαμε, θεμιτά ή αθέμιτα κανέναν, προκειμένου να αποσπάσουμε την ψήφο του.

Αντίθετα, κάναμε μια καμπάνια ακολουθώντας την νομιμότητα και το «ευ αγωνίζεσθαι», που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος σε κάθε άθλημα.

Ενωμένοι συνεχίζουμε όλοι μαζί, για το καλό της σκοποβολής».

 

 

www.sportime.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top