Επί ποδός νυχθημερόν και οι θηροφύλακες της Ζ΄ ΚΟΘ!

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν και τη φετινή χρονιά οι περιπολίες των θηροφυλάκων της Ζ΄Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας και Νήσων Σποράδων, στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής της λαθροθηρίας.Και μέσα στο 2021 τα περιστατικά δεν ήταν λίγα!
Όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα στοιχεία για τις επιχειρήσεις των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων:

 • Ο Δημήτριος Νάκας, στις 8 Ιανουαρίου, διαπίστωσε παράνομη θήρα με μηχανοκίνητο όχημα και φορητό προβολέα, θήρα τη νύχτα, παράνομη οπλοφορία άνευ άδειας θήρας κατά την διεξαγωγή του ελέγχου, του Δ.Δ. Βοτανοχωρίου Τυρνάβου, του Δήμου Λάρισας.
 • Ο Βασίλειος Μπέκος, στις 16 Ιανουαρίου, διαπίστωσε παράνομη θήρα και αντιμετώπισε απείθεια κατά την διεξαγωγή του ελέγχου, στη θέση «Λίμνη» στην περιοχή του χωριού ‘’Αγιος Βησσαρίωνας’’ Πύλης.
 • Στις 23 Φεβρουαρίου, ο Δημήτριος Νάκας, έπειτα από καταγγελία διαπίστωσε παράνομη θήρα και αντιμετώπισε απείθεια κατά την διεξαγωγή του ελέγχου, στη περιοχή«Κουτσουφλάνα» του Δ.Δ. Βερδικούσιας, του Δήμου Ελασσόνας.
 • Ο ίδιος θηροφύλακας, στις 18 Μαρτίου, διαπίστωσε παράνομη θήρα, παράνομη μετατροπή όπλου και ταυτόχρονα αντιμετώπισε απείθεια κατά την διάρκεια του ελέγχου, στη θέση «Κούτρα», της Περιφέρειας Κρανέας Ελασσόνας.
 • Στις 3 Ιουλίου, ο Βασίλειος Μπέκος, διαπίστωσε παράνομη θήρα κατά την διεξαγωγή του ελέγχου, στη θέση«Δέση», στην περιοχή του χωριού ‘’Ράξας’’ Τρικάλων,
 • Ο Αθανάσιος Τριμίντζιος, στις 29 Ιουλίου, διαπίστωσε παράνομη θήρα και αντιμετώπισε άρνηση ελέγχου από άτομο το οποίο αναγνωρίστηκε, στη θέση «Γκρόπα», του δάσους Παλαιοκαρυάς, της περιφέρειας Τρικάλων.
 • Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Αθανάσιος Βερεντζιώτης διαπίστωσε παράνομη θήρα και αντιμετώπισε άρνηση ελέγχου, στη θέση «Τρύπια Ράχη», της κοινότητας Κρύας Βρύσης, του Δήμου Μετεώρων.
 • Στις 12 του ίδιου μήνα, ο Αριστείδης Μακρής, διαπίστωσε παράνομη θήρα, στη θέση «Γκοτζιαλάκκα», περιφέρειας Ελευθεροχωρίου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
 • Τέλος, ο Σπυρίδων Αλτάνης Σπυρίδων, στις 23 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε παράνομη θήρα και αντιμετώπισε απείθεια κατά την διεξαγωγή του ελεγχου, στη θέση «Γαβρώνα», στη περιοχή του χωριού Μαγούλα, του Δήμου Μουζακίου, της
  περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας.

Για όλες τις περιπτώσεις έχουν κατατεθεί μηνύσεις και οι θηροφύλακες προέβησαν σε κατασχέσεις όπλων.
Επιπρόσθετα , οι 18 θηροφύλακες για το έτος 2021 διενήργησαν περίπου 9.500 ελέγχους.
Η πρόληψη και η συνεχής παρουσία των θηροφυλάκων στην ύπαιθρο είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον περιορισμό και την πάταξη της λαθροθηρίας τονίζει ο πρόεδρος της Ζ΄Κ.Ο.Θ. κ. Μπαλατσός.

 

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο