Έστειλε μηνύματα η εκδήλωση των κυνηγών για τον Ακάμα

Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας αλλά και καθαρισμό περιοχών της χερσονήσου του Ακάμα προχώρησαν στη Λάρα οι οργανωμένοι κυνηγοί της Πάφου, οι οποίοι με την στήριξη και συμπαράσταση μόνο της Επαρχίας Λάρνακας αλλά και του βουλευτή κυνηγού Λίνου Παπαγιάννη ζήτησαν να συνεχιστούν οι κυνηγετικές δραστηριότητες που υπήρχαν στην περιοχή του Ακάμα «για δεκαετίες».

Και ενώ οι κυνηγοί της Πάφου ζητούσαν να συνεχιστεί η κυνηγετική δραστηριότητα στον Ακάμα, μια ώρα αργότερα στην ίδια περιοχή εμφανίστηκαν τα «υψηλόβαθμα» στελέχη της ΚΟΚ &ΔΑΖ, μαζί με το Κόμμα των Κυνηγών για να δουν από κοντά τα προβλήματα της περιοχής για να έχουν ιδία αντίληψη για το τι συμβαίνει, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τελικά το πόρισμα που έβγαλαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΚ & ΔΑΖ ΠΑΦΟΥ

Ο πρόεδρος των κυνηγών της επαρχίας Πάφου, Γιώργος Θεοδοσίου, τόνισε ότι η εκδήλωση είχε στόχο να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν στον Ακάμα. Είπε ότι κατά καιρούς το Υπουργείο Γεωργίας «δεσμεύτηκε για κάποια πράγματα τα οποία έχουν αναιρεθεί», μίλησε για μια «πρώτη διαμαρτυρία» και είπε ότι θα επανέλθουν σε περίπτωση που συνεχιστεί η κατάσταση συνεχίσει ως έχει, ενώ έκαμε αναφορά και για κάποιους δρόμους που έχουν αποκοπεί.

Ταυτόχρονα ενόψει της επικείμενης εβδομάδας καθαριότητας και περιβάλλοντος οι κυνηγοί που ήταν παρόντες στην εκδήλωση μάζεψαν αρκετά σκουπίδια  που άφησαν πίσω τους οι επισκέπτες του καλοκαιριού, ενώ ο κ. Θεοδοσίου, ανακοίνωσε ότι θα γίνει ακόμη μια εκδήλωση με το πέρας της κυνηγετικής περιόδου, στην οποία και πάλι οι κυνηγοί της Πάφου θα βοηθήσουν να καθαριστεί η χερσόνησος του Ακάμα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΚ & ΔΑΖ ΛΑΡΝΑΚΑΣ

Η μοναδική επαρχία η οποία έδωσε με σύσσωμη την ηγεσία της το παρόν της στην εκδήλωση ήταν η Κυπριακή Ομοσπονδία Κυνηγίου και Διατήρησης Άγριας Ζωής Λάρνακας. Η ηγεσία των κυνηγών της Λάρνακας εξ αρχής διαχώρισε την θέση της από τις υπόλοιπες επαρχίες μέλη της ΚΟΚ&ΔΑΖ και Διατήρησης Άγριας Ζωής και στάθηκε όπως αρμόζει στα οργανωμένα για το κυνήγι σύνολα στο πλευρό των κυνηγών της Πάφου υποστηρίζοντας της θέσης για τα τεκταινόμενα στον Ακάμα.  

Ο πρόεδρος της  Αντώνης Κακκουλής, ανέφερε πως έλαβαν μέρος στην εκδήλωση για συμπαράσταση των κυνηγών της Πάφου αλλά και «για να δείξουν έμπρακτα ότι είναι δίπλα στους κυνηγούς». «Ο Ακάμας πρέπει να παραμείνει παρθένος όπως μας τον παρέδωσε η μητέρα φύση και χωρίς καμία απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση» τόνισε, ενώ ακολούθως τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας του Πάρκου του Ακάμα, σημειώνοντας ωστόσο που δεν θα πρέπει να γίνει η παραμικρή αλλοίωση από τις οδηγίες του Natura 2000.

 

 

www.kynigikynologiacy.com

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top