Εβδομάδα Κινητικότητας για το Δήμο Κοζάνης

«Ενισχύουμε το περπάτημα, αφήνουμε τα αυτοκίνητα»

Με έμφαση στην ενίσχυση του περπατήματος μέσα στην πόλη και την αύξηση της μετακίνησης με μέσα τα οποία έχουν χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα, όμως τα ποδήλατα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα και αργότερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ξεκινά σήμερα η Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Κοζάνης.

Παράλληλα ο Δήμος Κοζάνης στοχεύει στη μετακίνηση με ίσες ευκαιρίες για όλους, ενισχύοντας τους τρόπους μετακίνησες για ειδικές ομάδες πληθυσμού και το Δήμαρχο, Λάζαρο Μαλούτα, να ανακοινώνει πως το 2022 θα ξεκινήσει το ηχητικό σύστημα στα φανάρια της πόλης για τη διευκόλυνση κίνησης ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Αναφερόμενος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στάθηκε στην άδικη αντιμετώπιση των περιφερειακών πόλεων έναντι Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίες διαθέτουν επιδοτούμενες αστικές συγκοινωνίες ενώ αυτό δεν ισχύει για καμία άλλη περιοχή.

Ο Δήμος Κοζάνης ξεκινά τη φετινή εβδομάδα κινητικότητας, έχοντας βραβευθεί με τη 2η θέση, για την περσινή αντίστοιχη δράση και τρέχοντας το πρότζεκτ για την είσοδό του στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις στην Ε.Ε.

Μέσα στις δράσεις της Εβδομάδας κινητικότητας, θα υπάρξουν και κληρώσεις ηλεκτρικών σκούτερ, με το Δήμο να δείχνει ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση.

 

Tου Ζήση Πιτσιάβα

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top