Στην Πρέβεζα φιλοξενείται το Πανελλήνιο Κύπελλο ορεινής ποδηλασίας Enduro

Μια σημαντική αθλητική διοργάνωση αυτή της ορεινής ποδηλασίας Enduro “Zalogo Race” στο πλαίσιο του Πανελληνίου Κυπέλλου ποδηλασίας enduro φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Πρέβεζα και στην Ήπειρο από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας διοργανώνεται από την Enduro Series με συνδιοργανωτές τους “GOATRIDERS” με τον Σύλλογο Ηνίοχο και το Δήμο Πρέβεζας και αποτελεί έναν από τους πέντε συνολικά αγώνες που περιλαμβάνει το φετινό τέταρτο κατά σειρά Πανελλήνιο Κύπελλο ποδηλασίας enduro (Χίο, Ναυπακτία, Ζάλογγο, Μάλια Κρήτης και Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης).

Οι “GOATRIDERS” μέλη του Συλλόγου “Ηνίοχος” Ηλίας Τσίρης και Γιώργος Αλαμάνος, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας σημείωσαν «ότι η ορεινή ποδηλασία Enduro είναι ένα άθλημα πολύ διαδεδομένο στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται και στην Ελλάδα μιας και η απαράμιλλη ομορφιά των βουνών μας συντελεί στην ανάπτυξη του».

Συνεχίζοντας, ανέφεραν πως είναι ένα άθλημα όλων των ηλικιών και φύλων, ενώ συμπεριλαμβάνει 7 συνολικά κατηγορίες ξεκινώντας από την κατηγορία junior (κάτω των 18) έως και την Veterans (47+). Σαν περιγραφή πρόκειται για ατομική κατάβαση χρονομετρημένων ειδικών διαδρομών, οι οποίες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να δοκιμάζουν το τεχνικό επίπεδο και την φυσική ικανότητα του ποδηλάτη γεγονός που αποτελεί και την απόλυτη δοκιμασία, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φίλους.

Συγκεκριμένα η επιλογή και η διάνοιξη των 5 διαφορετικών και ειδικά διαμορφωμένων μονοπατιών του αγώνα “Zalogo Race”, που χαρακτηρίζονται από πολλές εναλλαγές βλάστησης και εδάφους καθώς και πολλαπλά τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουν γίνει από τους ίδιους τους “GOATRIDERS” με πολύ προσωπική εργασία και μεράκι.

Τέλος οι “GOATRIDERS” μέλη του συλλόγου “Ηνίοχος” Ηλίας Τσίρης και Γιώργος Αλαμάνος ευχαριστούν όλους τους χορηγούς ανάμεσά τους και τον κ. Στύλο Ιωσήφ με την εταιρεία του stilos plants , αλλά και τον συνδιοργανωτή Δήμο Πρέβεζας, τον Δήμαρχο κ. Νίκο Γεωργάκο που υποστήριξε έμπρακτα από την αρχή όλη την προσπάθεια καθώς και όλους όσοι υποστήριξαν τη διοργάνωση, σημειώνοντας την εξαιρετική σημασία της φιλοξενίας τέτοιων αθλητικών διοργανώσεων στην Πρέβεζα για τον τουρισμό της περιοχής.

Συνολικά 180 αθλητές από όλη την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή στους αγώνες ορεινής ποδηλασίας Enduro “Zalogo Race” όπου θα επιχειρήσουν κατάβαση στην καρδιά του πανέμορφου ορεινού όγκου του Ζαλόγγου, ενώ θα έχουν σαν σημείο εκκίνησης το χωριό της Καμαρίνας κάτω από το ιστορικό μνημείο του Ζαλόγγου και σημείο τερματισμού το χωριό του Ωρωπού, προσφέροντας αδιαμφισβήτητα ένα πλούσιο θέαμα γεμάτο ταχύτητα και αδρεναλίνη στους θεατές.

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή και το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν τα ελεύθερα δοκιμαστικά και η παραλαβή των αριθμών και timing chips από την πλατεία του Ωρωπού, ενώ την Κυριακή στις 9π.μ θα ξεκινήσει ο κυρίως αγώνας. Το “Zalogo Race” θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας με τις απονομές στον Ωρωπό, χωρίς την παρουσία θεατών.

 

Περισσότερα στο www.onprevezanews.gr

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top