Γεμιστές φάσσες

Yλικά:


Tέσσερις φάσες καθαρισμένες, αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι.

Για τη γέμιση: 2 αυγά (το ένα ωμό και το άλλο βρασμένο), 200 γρ. κιμά, ένα μεγάλο κρεμμύδι ξερό, 2 κουταλιές λάδι ελιάς, δύο κουταλιές φρέσκια παρμεζάνα, δύο κουταλιές τριμμένη φρυγανιά, μια πρέζα σαφράν, ένα φλιτζανάκι μαϊντανό.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την πιπεριά και αφαιρούμε τους σπόρους, την ψιλοκόβουμε και την ανακατεύουμε με τα φασόλια.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε

τον κιμά και τον μαϊντανό αφού ροδίσουν.
Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Tο ανακατεύουμε, με το ωμό αυγό, το τυρί, την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι και το σαφράν.

Στο τέλος βάζουμε και το βραστό αυγό ψιλοκομμένο.

Ανοίγουμε τις φάσες, κατά μήκος του στήθους από πάνω.

Αλατίζουμε και τη γεμίζουμε με το μίγμα που ετοιμάσαμε.

Κλείνουμε το στήθος με νήμα κουζίνας ή οδοντογλυφίδες.

Δένουμε τις φτερούγες κοντά στο σώμα με νήμα και τα πόδια κλειστά μεταξύ τους.
Αλατίζουμε και βάζουμε πιπέρι και απ’ έξω στις φάσες και τις αλείφουμε με λάδι.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και στη συνέχεια ψήνουμε τις φάσες για είκοσι λεπτά σε πυρέξ.

Κατά διαστήματα τις αλείφουμε με λάδι για να μην στεγνώσουν.
Βγάζουμε τα πουλιά, από το φούρνο, αφαιρούμε οδοντογλυφίδες και νήμα και συνοδεύουμε με ότι είδους σαλάτα προτιμάμε. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

Καλή Επιτυχία

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Instagram
error: Content is protected !!
Scroll to Top